Hlavní obsah

VIDEO: Rosický vedl v přípravě Arsenal jako kapitán

LONDÝN

V přípravě Arsenalu před blížícím se startem anglické fotbalové ligy nastoupil do utkání proti Barnetu s kapitánskou páskou český záložník Tomáš Rosický. Ve svých devětadvaceti patří mezi nejstarší hráče londýnského klubu, proto dostal při absenci Cesca Fabregase pásku pro lídra týmu.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Tomáš Rosický v dresu Arsenalu

Článek

Rosickému kapitánská páska slušela, při vítězství svého celku 4:0 nad týmem ze čtvrté ligy se předvedl aktivním výkonem okořeněným přihrávkou na Aršavinův gól. Na hranici pokutového území si oba hráči narazili, ruský kanonýr následně obešel brankáře a poslal míč do odkryté branky.

V první půli přidal ještě dva góly mladík Jay Simpson, v obměněné sestavě pro druhý poločas se prosadil Nasri, který převzal od Rosického i kapitánskou pásku.

Nyní Arsenal míří na desetidenní soustředění do Rakouska, kde se k nim přidají finalisté mistrovství světa Španěl Fabregas s nizozemským útočníkem Robinem van Persiem.

Přípravu odstartovala v sobotu také Chelsea, která zvítězila nad druholigovým Crystal Palace těsně 1:0. O vítězství se postaral Michael Essien, který se do sestavy klubu vrátil po sedmiměsíční přestávce způsobené zraněním. V brance Chelsea nechyběl gólman Petr Čech.

Reklama

Související témata: