Hlavní obsah

Po Rosickém zatoužili Rusové, kouč Arsenalu Wenger se jim však vysmál

MOSKVA

Rusové zájem o Rosického projevili, Arsenal ho potvrdil. Trenér „kanonýrů“ Arséne Wenger ale hned do Moskvy vzkázal: „Nepřichází v úvahu. Poté, co jsme prodali Eduarda, další hráč neodejde!“ Jenže CSKA Moskva, kde kope i další český reprezentanta Tomáš Necid, je neodbytné a Rosického by do svých řad chtělo. A nejen jeho...

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Tomáš Rosický

Článek

Moskevský armádní klub figuruje v probíhající sezóně na druhé příčce tabulky s šestibodovým mankem na vedoucí Zenit Petrohrad a trenér Leonid Sluckij volá po posílení mužstva. V Arsenalu si vyhlédl Rosického, v turínském Juventusu Brazilce Diega, v Galatasary Istanbul dalšího Brazilce Elanu a teď naléhá, aby mu právě tyto  hráče přivedli.

Turínské Staré dámě už Rusové dokonce předložili konkrétní nabídku. Jsou za něho ochotni zaplatit 15 miliónů eur, což se ovšem zdá Italům málo. Cenu, kterou jsou ochotni zaplatit za Rosického, nezveřejnili, ale jednání podle ruských médií ještě probíhají. A to přesto, že kouč „kanonýrů“ veškeré námluvy s moskvesklým armádním klubem striktně odmítl.

Wenger: Zapomeňte na to!

„Po odchodu Eduarda do Šachtaru Doněck vůbec nepřichází v úvahu, žádná jednání nepovedeme,“ vzkázal do Ruska. Naturalizovaného chorvatského Brazilce Eduarda prodali "Kanonýři" za šest miliónů liber, tedy asi 180 milionů korun. Wenger se nechal slyšet, že by teď moc rád přivedl k Temži třiadvacetiletého útočníka z Martiniku Loice Rémyho působícího ve francouzském Nice, navíc touží po defenzivním záložníkovi a minimálně jednom obránci.

Daleko pravděpodobněji než příchod Rosického se proto jeví rošáda, kterou funkcionáři CSKA Moskva dojednávají s tureckým Galatasaray Istanbul. Do země půlměsíce nabízející japonskou hvězdu Hondu a pět milionů euro navrch, pokud jim Galatasaray uvolní brazilského reprezentanta Elana.

Reklama