Hlavní obsah

Manchester City posílí srbský obránce Kolarov z Lazia

MANCHESTER

Novou posilou Manchesteru City se stal srbský fotbalista Aleksandar Kolarov z římského Lazia. Přestup čtyřiadvacetiletého levého beka v sobotu potvrdil trenér Roberto Mancini pro klubové internetové stránky. Podle odhadů anglických médií zaplatí anglický klub za hráče 19 miliónů liber (569 miliónů korun).

Článek

Na postu Kolarova hrál v Manchesteru doposud Angličan Wayne Bridge, podle Manciniho nový přestup nebude znamenat jeho odchod. "Chci dva prvotřídní hráče na každé místo v sestavě," uvedl trenér, který si srbského reprezentanta vyhlédl už při angažmá v italské lize.

Z obchodu bude profitovat zejména římské Lazio, kam Kolarov přestoupil před třemi lety za téměř milion eur z OFK Bělehrad. Srbský obránce během svého angažmá v Itálii vyhrál pohár a superpohár. Představil se i na nedávném světovém šampionátu, kde odehrál dvě utkání.

Manchester City už letos získal tři výrazné posily. Za útočníka Davida Silvu z Valencie, záložníka Yayu Tourého z Barcelony a obránce Jeroma Boatenga z Hamburku zaplatil podle agentury Reuters celkem 75 miliónů liber (2,2 miliardy korun).

Reklama

Související témata: