Hlavní obsah

Pořadatel Arsenal vyhrál Emirates Cup, Rosický pomohl asistencí

Fotbalisté Arsenalu vyhráli přípravný turnaj Emirates Cup. Pořadatel turnaje zvítězil v konkurenci AC Milán, Lyonu a Celtiku Glasgow i zásluhou asistence Tomáše Rosického. Český reprezentant připravil druhý gól při dnešní výhře 3:2 nad Celtikem.

Foto: Reuters

Johan Djourou z londýnského Arsenalu vyhrál hlavičkový souboj s Mortenem Rasmussenem z Celtiku Glasgow.

Článek

Arsenal, který triumfoval potřetí ze čtyř ročníků turnaje, zahájil obhajobu remízou 1:1 s AC Milán. Italský celek remizoval i dnes s Lyonem, který se v sobotu podělil o body s Celtikem, a tak Arsenalu stačilo k zisku trofeje jakékoli vítězství nad skotským celkem.

K němu Kanonýry nasměroval již ve 3. minutě Vela. Těsně před koncem poločasu pak Rosický posadil míč na Sagnovu hlavu a Arsenal vedl již 2:0.

Za Celtic do druhé půle nastoupili i český mladík Filip Twardzik, který byl v sobotu spolu s Milanem Mišůnem v základní sestavě proti Lyonu. Rosický stejně jako v celé přípravě nastoupil znovu jen na jeden poločas, poté přepustil místo Nasrimu, který potvrdil velmi dobrou formu a upravil na 3:0. Celtic sice v závěru snížil, ale pohár Arsenalu nesebral.

Reklama

Související témata: