Hlavní obsah

Čínský miliardář nabídl bance, že koupí dluhy FC Liverpool

LONDÝN

Čínský miliardář Kenneth Huang učinil v těchto dnech přímou nabídku bance Royal Bank of Scotland, že odkoupí dluh FC Liverpoolu ve výši 237 miliónů liber. Současným spolumajitelům George Gillettovi a Tomu Hicksovi tak reálně hrozí, že budou z klubu vytlačeni. Nejde o první pokus tohoto někdejšího makléře z Wall Strett a šéfa vlivné hongkongské marketinkové a reklamní firmy QSL Sports a Huang tak jen potvrzuje opravdový zájem Reds získat.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

O Fernanda Torrese je velký zájem, silný investor by jej ale jistě dokázal v klubu udržet.

Článek

Již před rokem se o osud klubu z Anfield Road zajímal a britští novináři tehdy také zjistili, že má za zády i jeden z nejvlivnějších investičních fondů na Dálném východě.

Kdyby klub převzal zajištěný investor, oddechli by  si všichni - od fanoušků, přes management, hráče až k vedení Premiér League. A Číňan by nepochybně měl na to, aby udržel v mužstvu například Fernanda Torrese, o něhož mají enormní zájem bohaté kluby v Anglii i jinde...

Odpověď amerických majitelů, které ostatně fanoušci Rudých ďáblů nemají příliš v lásce, na sebe nenechala dlouho čekat. Gillett informoval banku, že jedná s dalším vážným zájemcem o koupi klubu. Má jím být dřívější syrský fotbalový internacionál a nynější businessman Jahjá Kirdi.

Odborníci se ale domnívají, že jde jen o tah, jak přece jenom zvednout upadající šance na prodej klubu s vůbec nějakým ziskem. Někdejších 600 miliónů, které ještě v dubnu chtěli Gillett s Hicksem za majetek na Merseyside, je skoro utopií. A nepodaří-li se nynějšímu předsedovi klubu Martinu Broughtonovi uzavřít obchod do konce letního přestupového období, šance na lukrativní prodej vyhlášeného anglického klubu opět výrazně poklesne.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články