Hlavní obsah

Podle prodejnosti dresů je v anglické lize nejpopulárnější Torres

LONDÝN

Celosvětově nejpopulárnějším fotbalistou z anglické Premier League je v posledních dvou sezonách Fernando Torres z Liverpoolu. Alespoň podle počtu prodaných dresů se jmenovkou španělského útočníka. Za Torresem skončil na druhém místě jeho spoluhráč a kapitán Liverpoolu Steven Gerrard.

Článek

Třetí místo obsadil Wayne Rooney z Manchesteru United. Následuje kapitán Arsenalu Cesc Fábregas a jeho týmový kolega Andrej Aršavin. Další dvě příčky patří dvojici z Chelsea Franku Lampardovi a Didieru Drogbovi.

V žebříčku však po loňském odchodu z Manchesteru United do Realu Madrid chybí Cristiano Ronaldo, který v sezóně 2008/2009 skončil za Torresem na druhém místě a o rok dříve žebříček ovládl. Naopak poprvé se do elitní desítky vešel Michael Owen z Manchesteru United, který je osmý. Deváté místo obsadil Jamie Carragher z Liverpoolu a desítku uzavírá Carlos Tévez z Manchesteru City.

Pořadí podle celosvětové prodejnosti oficiálních dresů sestavila společnost SportingiD, která od roku 1993 na dresy klubů dodává nášivky anglické Premier League a od roku 1997 také jmenovky a čísla.

Reklama

Související témata: