Hlavní obsah

Přestupová bomba nevybuchne, Torres chce zůstat v Liverpoolu

Měl být protagonistou největší přestupové transakce fotbalového léta. Na španělského mistra světa Fernanda Torrese z Liverpoolu si brousila zuby mistrovská Chelsea i ambiciózní Manchester City. Elitní útočník si však sedl s Royem Hodgsonem, novým koučem „Reds“, a poté všem zájemcům vzkázal: „Liverpool je nejlepší klub v Anglii. Vždycky jsem v něm chtěl zůstat.“

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Útočník Liverpoolu Fernando Torres se raduje z branky.

Článek

Atraktivního zboží našli lanaři na fotbalové burze víc než dost. Fernando Torres, Mesut Özil či Didier Drogba, o těch se po světovém šampionátu mluví nejčastěji. První muž letního žebříčku vyhlédnutých posil však rázně utnul všechny dohady.

„Zůstávám v Liverpoolu. Na mé oddanosti a věrnosti ke klubu se nic nezměnilo. Zůstávají stejné jako v den, kdy jsem podepsal smlouvu,“ cituje deník The Sun slova 26letého útočníka Fernanda Torrese.

Mistrovská Chelsea přitom byla ochotná za španělského mistra světa vysázet 45 miliónů liber, porvat se s ní chtěl i Manchester City. Přestupy se uzavírají až koncem srpna, z Torresova transferu však zřejmě nebude nic.

Hodgson udělal na kanonýra nejlepší dojem

„Zůstane!“ ujistil nedávno nový kouč Roy Hodgson, který na lavičce Liverpoolu nahradil Španěla Rafu Beníteze. S Torresem se osobně sešel a udělal na kanonýra ten nejlepší dojem.

„Velmi oceňuji, že Roy za mnou přišel, zatímco jsem měl dovolenou. Představil mi své plány, prozradil, co ode mne očekává. To se mi líbilo. Doufám, že bude tím správným mužem, který dokáže naplnit ambice Liverpoolu. Těším se na vzájemnou spolupráci,“ libuje si Torres.

Ve smlouvě má výstupní klauzuli 70 miliónů liber. Lanařící kluby si však zatím musejí nechat zajít chuť. „Liverpool je nejlepší klub v Anglii, proto jsou cíle a očekávání vždy jen ty nejvyšší. Předchozí sezóna byla těžká, ale věříme, že se dokážeme zlepšit. Jsem rád, že jsem se vrátil zpět, a že jsem se znovu setkal se všemi spoluhráči. Fanoušci mě vítali stejně srdečně jako Stevieho Gerrarda či Jamieho Carraghera. Cítil jsem se zase jako doma,“ potvrdil Torres vůli zůstat na Anfield Road, ačkoli v této sezóně nebude tým účinkovat v lukrativní Lize mistrů, ale jen v Evropské lize.

Reklama