Hlavní obsah

Chelsea bude obhajovat triumf v anglickém Superpoháru bez Čecha

LONDÝN

Fotbalisty Chelsea a Manchesteru United čeká v neděli ostrý start do sezony bojem o anglický Superpohár. Oba celky si tak zopakují loňský vzájemný zápas vítěze ligy a vítěze poháru, ovšem tentokráte je mistrem a vítězem poháru Chelsea, zatímco Manchester "jen" jako druhý tým ligy. Vítězství obhajuje Chelsea, která před rokem porazila Manchester na pokutové kopy i zásluhou českého brankáře Petra Čecha. Ten však bude tentokrát chybět, když ho do hry nepustí zraněný lýtkový sval.

Foto: Andrew Winning, Reuters

John Terry, pilíř obrany Chelsey

Článek

Čech se zraněním laboruje celou přípravu. Ještě před pár dny se zdálo, že bude na Superpohár připraven, poslední tréninky však rozhodly o tom, že jednička Chelsea ještě chytat nemůže. Čech se tak omluvil i ze středečního přípravného utkání české reprezentace.

"Dnes jsem s Petrem Čechem konzultoval jeho zdravotní stav a řekl mi, že se po tréninku ukázalo, že v Superpoháru proti Manchesteru United nebude moci nastoupit, a proto se z reprezentace omlouvá," uvedl manažer národního týmu Vladimír Šmicer v prohlášení.

Chelsea tak musí řešit, kterému z náhradníků dá šanci. Turnbull i Hilário však v přípravě nepůsobili nejjistějším dojmem. Také Manchester však má velké problémy se zdravím svých hráčů. Zranění jsou Rio Ferdinand, Michael Carrick, Owen Hargreaves, Anderson, Gabriel Obertan a u brazilských dvojčat Rafaela a Fabia je start otázkou kvůli nedávné otravě z jídla.

S trávníkem ve Wembley se musí něco udělat

Hráči Manchesteru se obávají, aby se na tvrdém trávníku ve Wembley jejich marodka nerozšířila a další opory nepřišly o část sezony tak jako v minulosti například Michael Owen, který se zranil právě ve Wembley. "A nebyl jsem sám. Máme obavy. S trávníkem ve Wembley se musí něco udělat. Teď ho trochu upravovali, tak to snad bude lepší, ale i tak mám trochu obavy o zdraví," prohlásil Owen pro deník Mirror.

Podle aktuální formy je favoritem Manchester, kterému vyšla lépe příprava, když si v posledních dvou zápasech zvedl sebevědomí výhrami. Naopak Chelsea tři ze čtyř přípravných zápasů prohrála, naposledy 1:2 s Hamburkem. "Je to hanba. Ale naše hra se zlepšuje, i proti Hamburku jsme měli velmi dobré pasáže. Věřím, že proti Manchesteru předvedeme dobrý výkon," prohlásil útočník Nicolas Anelka.

Drogba nejspíš nenastoupí

Trenér Carlo Ancelotti však připouští, že někteří hráči nejsou v optimální formě. Jde především o reprezentanty, kteří se vrátili později z mistrovství světa. "Potřebují trochu více času. Dva až tři týdny práce a budou ve formě, nyní to ještě není ono. To je i nemožné po pouhých osmi dnech tréninku," řekl Ancelotti. "Snad ale triumfem v Superpoháru dáme zapomenout na zklamání z přípravy," dodal.

V základní sestavě Chelsea se ještě zřejmě neobjeví Didier Drogba, který po operaci třísel odehrál jen poločas posledního přípravného utkání s Hamburkem. Trenér Ancelotti ho však určitě využije ve druhé půli, zvláště když má Drogba ve Wembley skvělou bilanci šesti gólů v sedmi zápasech.

Pokud by zápas skončil v normální hrací době remízou, rozhodoval by rovnou penaltový rozstřel. Ten se dostal ke slovu ve všech třech posledních ročnících.

Zápas, jehož výtěžek půjde na charitativní účely, začíná v neděli od 16:00. Přímý přenos vysílá Nova Sport.

Předpokládané sestavy:
Chelsea: Hilário - Ferreira, Carvalho, Terry, Cole - Lampard, Mikel, Essien - Kalou, Anelka, Malouda. Trenér: Ancelotti.
Manchester: Van der Sar - Smalling, Vidič, Evans, O'Shea - Pak Či-song, Fletcher, Gibson, Nani - Rooney, Berbatov. Trenér: Ferguson

Reklama

Související témata: