Hlavní obsah

Chelsea sama sebe nevyzve. O trofej Charity hraje s Ďábly

LONDÝN

Byl by to hodně paradoxní zápas, kdyby měla být doslovně ctěna litera Community Shield, tedy anglického Superpoháru. Chelsea by totiž musela nastoupit proti Chelsea, protože v uplynulé sezóně získala double. Vyhrála jak Premier League, tak i Anglický pohár. Pochopitelně že reglement na takovéto eventuality pamatuje, takže to bude Manchester United, jenž skončil v lize druhý, kdo v neděli ve Wembley vyzve Chelsea.

Foto: Eddie Keogh , Reuters

Kouč Carlo Ancelotti (vlevo) s pohárem za vítězství v FA Cupu. Ve Wembley bude usilovat o třetí trofej.

Článek

Získat po double i Superpohár, to je sen všech anglických mužstev. Už sto dvanáct let, neboť tak dlouhá je historie trofeje, která sice změnila jméno, ale k nejprestižnějším a nejcennějším patří pořád.

I Chelsea ten sen spřádá. Loni po penaltovém rozstřelu s Manchesterem United navrch měla a trofej získala, ale tentokrát v nedělním duelu ve Wembley favoritem není.

V přípravě se jí totiž ani trochu nevedlo, tři ze čtyř zápasů s ligovými protivníky prohrála a když ji potupil i Hamburger SV, francouzský legionář Nicolas Anelka se neudržel a prohlásil: „Je to hanba, co předvádíme!“

Ancelotti uklidňuje hráče i fanoušky

Jenže trenér Carlo Ancelotti, jenž dovedl Chelsea k dvojnásobnému triumfu, nabádá ke klidu. „Trénujeme pohromadě teprve osm dnů a není proto možné, aby všichni hráči byli ve formě. Zvláště ti, kteří startovali na mistrovství světa, potřebují ještě dva tři týdny, aby se do ní dostali,“ snaží se vnést do mužstva i tábora příznivců pohodu. „I proto potřebujeme nad Manchesterem vyhrát, abychom do nové sezóny vykročili úspěšně.“

Ancelottiho rozpoložení nenarušuje ani zranění gólmanské jedničky Petra Čecha, jenž Superpohár se zhmožděným lýtkovým svalem nestihne, ani problémy kanonýra Drogby, který se podrobil operaci třísel a bude zřejmě jen na lavičce mezi náhradníky. A přitom právě Drogbovi se ve Wembley mimořádně daří, neboť tam zatím sedmkrát hrál a přitom dal šest branek!

Zklamaný Rooney na trávník vyběhne

Ale i Manchester United má problémy s přeplněnou marodkou, na níž jsou Ferdinand, Carrick, Anderson, Obertan, Hergreaves a brazilská dvojčata Rafael a Fabio, kteří překonávají následky otravy jídlem.

„Uvidím, jak na tom budeme a co řeknou lékaři. Ale já hráče startující na mistrovství světa postavím, protože teď potřebují hrát a zase hrát,“ narážel kouč Manchesteru Alex Ferguson hlavně na Angličana Ronneyho a Srba Vidiče, v jejichž duších zůstaly po šampionátu jenom chmury.

Zápas mezi Chelsea a Manchester United o Community Shield začne ve Wembley v 16 hodin, v případě nerozhodného výsledku v normální hrací době se neprodlužuje, ale rozhodne penaltový rozstřel. Přímý televizní přenos vysílá Nova Sport.

Reklama

Související témata: