Hlavní obsah

Chelsea bez Čecha na Community Shield nedosáhla, slaví Manchester

LONDÝN

Fotbalisté Manchesteru United oplatili Chelsea loňskou porážku v Community Shield, anglickém Superpoháru, a slaví zisk první trofeje v sezóně. Svěřenci Alexe Fergusona zvítězili na stadiónu ve Wembley 3:1. Brankář Chelsea Hilário, který nahradil zraněného Petra Čecha, inkasoval v první půli od Valencii, ve druhé části se střelecky prosadili Hernández a Berbatov. Za Blues snižoval Kalou.

Foto: Richard Carson , Reuters

Fotbalisté Manchesteru United se radují z branky.

Článek

V anglickém fotbalovém chrámu se nepředstavil český brankář Petr Čech, který stále doléčuje zranění lýtka. Trenér Chelsea Carlo Ancelotti se musel obejít i bez svého elitního útočníka Didera Drogby, jenž je po operaci třísel. V táboře Manchesteru United se v základní sestavě objevil i po světovém šampionátu zklamaný Wayne Rooney, jenž dělal v první půli společně s Luisem Antoniem Valenciou obraně Blues a Hiláriovi největší starosti.

Do první příležitosti se dostal už v deváté minutě Scholes, který si ideálně naběhl na centr Valencii z pravé strany, branku Chelsea však přestřelil. Skóre se mohlo měnit hned z protiútoku. Van der Sar vyrazil tvrdou Anelkovu střelu, balón doběhl Kalou, udělal nizozemskému gólmanovi ve službách Ďáblů kličku, ale odkrytou bránu trefit nedokázal.

V říjnu čtyřicetiletý brankář se zaskvěl v 17. minutě. Na centr Maloudy ze standardní situace si naskočil stoper Ivanovič, který pohotově hlavičkoval. Van der Sar však jeho střelu skvěle vyrazil. Na druhé straně se ke střele z úhlu dostal Rooney, ale podobně jako Kalou nedokázal trefit branku.

Do poločasu se prosadil Manchester

Úvodní branka zápasu padla ještě do konce úvodní části. Ve 41. minutě zahnal Scholes k pravé straně Rooneyho, který poslal přízemní centr doprostřed pokutového území, kam si naběhl Valencia a bez problémů propálil Hilária.

Ofenzivní snažení Chelsea přišel po hodině hry podpořit Didier Drogba, který ještě z lavičky sledoval Maloudovu pohotovou střelu ze stoje, která jen těsně minula Van der Sarovu branku. Krátce po Drogbovi se fanouškům Blues představil také nový hráč Chelsea Jossi Benajun. Na druhé straně vyběhla do druhé půle nová akvizice United - mexický útočník Javier Hernández.

V 73. minutě vedl Manchester United o dva góly. Valencia dalším přízemním centrem z pravé strany našel v pokutovém území jednoho ze svých spoluhráčů, tentokrát novice Hernándeze, který se nejdříve trefil do obličeje, od něj se však balón odrazil podruhé za Hiláriovu branku.

Hráči Chelsea se nevzdávali. V 83. minutě využili krátký výkop Van der Sara a přešli do rychlého protiútoku. Střelu dalšího střídajícího hráče Daniela Sturridge ještě nizozemský gólman vyrazil, na dorážku Kaloua, před nímž zívala poloprázdná brána, už byl ale krátký.

Na víc se však svěřenci Carla Ancelottiho nezmohli. Z pojištění náskoku se naopak radovali v nastaveném čase Rudí ďáblové, jejichž třetí gól zařídil Berbatov, jenž pohledným obloučkem překonal Hilária.

Community Shield:
Chelsea - Manchester United 1:3
Branky: 83. Kalou - 41. Valencia, 76. Hernández, 90.+2 Berbatov.

Reklama

Související témata: