Hlavní obsah

Mourinho vykrádá Chelsea, ta ale ztráty mohutně zalepuje

LONDÝN

Vlastně se to čekalo. Stoper Chelsea Ricardo Carvallho, jehož si kdysi do Londýna přivedl Jose Mourinho, odchází za charismatickým trenérem do Realu Madrid. Blues souhlasili a od Bílého baletu vyinkasují 6,7 miliónu liber (něco přes 200 miliónů korun). Ale peníze se u nich ani neohřejí - Londýňané by rádi po sérii odchodů posílili. Největší zálusk mají na Brazilce Luize.

Foto: Mike Segar, Reuters

Brazilec David Luiz (vpravo) v boji o míč s Američanem Landonem Donovanem v přátelském zápase v East Rutherfordu.

Článek

Třiadvacetiletý bek Benfiky Lisabon David Luiz je ale jiná třída než Carvallho. Alespoň pokud jde o peníze. Podle odhadů bude muset Chelsea pořádně vyrabovat prasátko, magazín Sportsmail před časem informoval, že Luiz k mání bude - až za 27 miliónů liber (přes 800 miliónů korun)!

Nikde přitom není psáno, že se Luiz sejde v jednom týmu opět s kolegou Ramiresem, kterého již Chelsea získala za 18 miliónů liber. Po perspektivním obránci totiž prahne i Manchester City, jeho kasa se zdá bezedná. Ať tak či tak, rozhodně byl Luiz nejsledovanějším mužem na trávníku při souboji Spojených států s Brazílií, v němž Kanárci vyhráli 2:0.

Mourinho si ale nedá pokoj a rád by z londýnského mistra ukousl další sousto - již delší čas se na dálku pře o levého obránce Ashley Cola, i když v poslední době přece jenom jeho zájem polevil. Ale boss ze Stamford Bridge Carlo Ancelotti o tom nechce ani slyšet a odmítá se o podobných eventualitách vůbec bavit.  Nenechá si těsně před začátkem obhajoby titulu rozvrátit svoji obranu, argumentuje logicky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články