Hlavní obsah

Liverpool se vrací v plné parádě, přesvědčuje fandy Carragher

Co bylo, bylo. Teď bude vše jinak. Jedna z hvězd fotbalového Liverpoolu Jamie Carragher přesvědčuje fanoušky slavného klubu, že mají zapomenout na noční můru z loňska a těšit se na letošek. Liverpool je prý zpět v plné parádě a vrátí se na špičku Premier League.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Anglický obránce Jamie Carragher

Článek

Liverpool má co napravovat. Loni skončili Reds až sedmí a klub po sezóně ukázal dveře dlouholetému kouči Rafovi Benítezovi. Nahradil jej Roy Hodgson a pod jeho vedením se tým vrátí na mapu nejlepších anglických celků, je přesvědčen Carragher.

K optimismu svádí vývoj v posledních týdnech. Mužstvo posílili Joe Cole a Milan Jovanovič a dres nesvlékly největší hvězdy kapitán Steven Gerrard a útočník Fernando Torres. V případě obou se přitom spekulovalo o možném odchodu, zejména Torrese mocně vábila Chelsea.

„Poslední sezóna nevyšla podle představ, ale na to musíme zapomenout a hodit to za hlavu. Máme se na co těšit. Udělali jsme pár dobrých přestupů, třeba Joe Colea. Navíc dva hráči, kteří patří k nejlepším na světě, spojili nejbližší budoucnost s klubem. To jsou přesně okamžiky, které dokážou tým pořádně zvednout,“ prohlásil Carragher, který o víkendu vstoupí již do své patnácté sezóny v barvách Liverpoolu.

„Je třeba být pozitivní, nevidím žádný důvod, proč by sezóna neměla klapnout. Samozřejmě, dokázat to musíme svými výkony přímo na trávníku,“ doplnil anglický reprezentant obvyklé klišé.

Dvaatřicetiletý fotbalista je přesvědčen, že role Liverpoolu v anglické lize se nezměnila. „Jsou věci, které se nikdy nemění. Liverpool bude vždy považován za favorita, vždy na nás bude tlak, abychom byli úspěšní. Vím, že nás lidé odepisují a říkají, že nemáme šanci, ale vůbec nepochybuji o tom, že budeme lepší. Teď je ta správná chvíle se spojit a ukázat, že loňský rok je dávno zapomenut,“ zakončil Carragher.

Reklama

Související témata: