Hlavní obsah

Bouřlivák Bellamy se prohne. Dostal pokutu pět miliónů!

LONDÝN

Craig Bellamy je Welšan a pořádně tvrdý chlap. A taky bouřlivák, který pro nějaké to slůvko nebo ránu nejde daleko. Ale tohle ho bude setsakra bolet. Od Manchesteru City dostal těžkou pokutu 160 000 liber (zhruba pět miliónu korun) a zdá se skoro jisté, že ho z ambiciózního týmu Premier League vykopnou. Bellamy se totiž pustil do manažera Roberta Manciniho, protože se mu nelíbí fotbalové nákupy klubu, když bude omezena podzimní soupiska na 25 hráčů a on by se na ní nemusel dostat.

Foto: Reuters

Craig Bellamy ve welšském dresu v utkání proti Lucembursku.

Článek

Bellamy sice hrál hlavní roli v přípravném zápase Walesu s Lucemburskem (5:1), jenže na jeho výkon byl tentokrát Mancini pramálo zvědavý. A trval na tom, aby za  kritická slova vůči němu byl Craig exemplárně potrestaný. Stalo se, nejvyšší možná pokuta přišla a jednatřicetiletému útočníku teď v uších znějí jeho vlastní výhrůžky o tom, že když nebude po jeho, ukončí fotbalovou kariéru.

Citizens mají dost petrodolarů na to, aby si nakoupili kohokoli a jak se zdá, Mancinimu se Bellamy už stejně trochu „nevcházel“ do počtu. Ital také není zrovna flegmatik a když o něm Craig začal trousit, že jej chce z týmu odsunout jako nepotřebného, vyrazil do protiakce.

Trenér Manchesteru City Roberto Manchinifoto: Reuters/Phil Noble

Přestoupí ke Kohoutům?

Bellamy se s vlastním koučem utkal již několikrát. Naposledy při skandální potyčce Itala s evertonským kolegou Davidem Moyesem, kdy se jako malí kluci pošťuchovali u pomezní lajny. Když pak hráči odcházeli do šaten, Bellamy se hlasitě postavil na stranu protivníka, což trenér Manchester C. považoval za těžkou neloajálnost a urážku.

Anglický tisk nevěří, že by bojovník Bellamy pověsil kopačky na hřebík a tak se spekuluje, kam se welšský buldog vypraví. Všechno nasvědčuje tomu, že pro něho bude mít místo na soupisce trenér Kohoutů Harry Redknapp z londýnského Tottenhamu.

Reklama

Související témata: