Hlavní obsah

Liverpool získal z Juventusu dánského záložníka Poulsena za 5,5 miliónu eur

Dánský fotbalista Christian Poulsen se stal novou posilou Liverpoolu. Anglický celek za něj zaplatí Juventusu Turín 5,5 miliónu eur (asi 136 miliónů korun). Další 1,2 miliónu eur pak může Juventus získat v závislosti na Poulsenových výkonech. Přestup potvrdily oba týmy.

Foto: David Gray, Reuters

Christian Poulsen v dresu dánské reprezentace (vpravo).

Článek

Třicetiletý Poulsen patří dlouhodobě k předním dánským fotbalistům. V minulosti si však pošramotil pověst skandály a špatnou disciplínou. Na mistrovství Evropy 2004 vyprovokoval italskou hvězdu Tottiho k plivnutí, v kvalifikaci ME 2008 pak v závěru utkání se Švédskem udeřil soupeře do břicha, což si nakonec kvůli výtržnostem fanoušků vyžádalo přerušení zápasu a následnou kontumaci ve prospěch Švédska.

Svými výkony však patří ke světové špičce na postu defenzivního záložníka. Odchovanec kodaňského fotbalu se proslavil během svého čtyřletého působení v německém Schalke, kam přišel jako náhrada za bývalého českého reprezentanta Jiřího Němce. Odtud ho v roce 2006 vykoupila Sevilla, tehdy jako nejlepšího dánského fotbalistu roku.

Nyní má Poulsen v Liverpoolu nahradit Argentince Javiera Mascherana, který má nabídky z Interu Milán a Barcelony.

Reklama

Související témata: