Hlavní obsah

Manchester dál nakupuje. Z Interu přivedl Balotelliho

MANCHESTER

Boháči z Manchesteru City ulovili další velkou rybu před novým ročníkem anglické ligy. Z Interu Milán přivedli fotbalového útočníka Maria Balotelliho. Den po dvacátých narozeninách dostal Ital jeden z nejlukrativnějších dárků, když podepsal pětiletou smlouvu.

Foto: Sergei Chuzavkov, ČTK/AP

Mario Balotelli (vlevo) ještě v dresu Interu Milán. Na snímku s Wesley Sneijderem.

Článek

Platy jsou v Manchesteru City závratné, bohatí šejkové rozdávají milióny na všechny strany. Podle listu Gazzetta dello Sport si Balotelli přijde v Manchesteru na 3,5 miliónů eur ročně. Do této sumy přitom nejsou zahrnuty bonusy...

Vedení ambiciózního týmu neoznámilo, kolik vysázelo za Balotelliho, ale dle spekulací inkasoval Inter 24 miliónů liber, v přepočtu zhruba 728 miliónů korun.

Trenér Roberto Mancini si Balotelliho příchod pochvaluje, oba už spolu pracovali v Interu Milán. „Myslím, že Mario je jedním z nejlepších hráčů svého věku v Evropě, jsem šťastný, že s ním budu znovu na jedné lodi. Herním stylem do anglické ligy bez problémů zapadne, je mladý a ještě má šanci se zlepšovat. Fanoušci City se mají na co těšit,“ podotkl Mancini pro klubový web.

Balotelli je již pátou výraznou letní posilou klubu. Před Balotellim přišli David Silva, Jerome Boateng, Yaya Touré a Aleksandar Kolarov. City ale nechce s nákupy jen tak přestat a pokukuje ještě po Jamesi Milnerovi z Aston Villy.

Loni se Manchester City snažil probít do bojů o Ligu mistrů, ale těsně mu uniklo čtvrté místo a s tím spojený postup. Letos chce vše napravit a do budoucna zamířit ještě výše. I český gólman ve službách Chelsea Petr Čech připouští, že pole konkurentů se pro letošek rozšiřuje a Manchester City zařadil mezi šestici nejvážnějších uchazečů o titul.

Reklama

Související témata: