Hlavní obsah

Brazilský talent Neymar popřel, že by vyjednával s Chelsea

RIO DE JANEIRO

Brazilský fotbalista Neymar popřel, že by vyjednával o smlouvě s Chelsea. Reagoval tak na stížnosti jeho mateřského Santosu, podle něhož londýnský klub s hráčem vyjednával i přes oficiální odmítnutí nabídky na přestup.

Foto: Bill Kostroun, ČTK/AP

Brazilský talent Neymar (vlevo) oslavuje svůj premiérový reprezentační gól v přátelském utkání proti USA.

Článek

"Jsem moc šťastný, že na mě pomýšlí skvělý tým, ale mým působištěm je teď Santos. Chci tu zůstat, vyhrát trofeje. A potom v budoucnu, kdo ví, třeba odejít," uvedl osmnáctiletý útočník, který si při svém nedávném reprezentačním debutu v přátelském utkání proti USA hned připsal premiérovou branku.

O údajném zájmu Chelsea netuší. "Celý tenhle příběh slyším poprvé, s Chelsea jsme nejednali, nic o tom nevím," dodal fotbalista a při další otázce brazilských novinářů k budoucnosti se rozzlobil. "Říkám, že Neymar patří Santosu, jste snad hluchý?" obořil se na reportéra.

Brazilský klub prohlásil, že Neymara pustí jedině za 35 miliónů eur. Nabídka Chelsea přitom zněla pouze na 20 miliónů. I přes její odmítnutí měl potom anglický mistr údajně pokračovat v jednání a přemlouvání hráče, za což mu Santos pohrozil stížností směrem k vedení FIFA.

Tým Petra Čecha měl s podobnými námluvami fotbalistů problémy v minulosti a od FIFA loni dostal roční zákaz nakupování posil. Sankce pak arbitrážní soud CAS v Lausanne označil jako přehnané.

Mladý fotbalista přispěl v Santosu 25 góly k zisku titulu v poháru i lize Paulista. Média i fanoušci vyvíjeli tlak na bývalého kouče "kanárků" Carlose Dungu, aby Neymara vzal na mistrovství světa, ten ale přání nevyslyšel. Neymara k debutu povolal až nový trenér Mano Menezes.

Reklama

Související témata: