Hlavní obsah

Chelsea rozprášila West Bromwich, Drogba nastřílel hattrick

LONDÝN

Fotbalisté Chelsea vstoupili do nového ročníku anglické ligy ve velkém stylu. Rozparáděné hvězdy z Londýna doma doslova zválcovali nováčka West Bromwich Albion 6:0, čisté konto si připsal jak domácí gólman Petr Čech, tak útočník hostů Roman Bednář...

Foto: Lefteris Pitarakis, ČTK/AP

Útočník Chelsea Didier Drogba vsítil v úvodním utkání anglické ligy tři branky.

Článek

Hosty načal už v páté minutě Florent Malouda, na druhý gól ale čekali fanoušci Chelsea až do konce první půle. V samotném závěru poločasu se trefil Didier Drogba, deset minut po otáčce přidal druhý a už si brousil zuby na hattrick. Mezitím však čtvrtou branku zařídil Frank Lampard, Drogbova chvíle přišla po 67 minutách hry. Sice se štěstím a tečí protihráče, přesto však reprezentant Pobřeží slonoviny propálil Carsona.

Závěrečnou pečeť pak dal výsledku opět Malouda. Porážka 0:6 je pro West Brom možná příliš krutá, zvláště v první půli nováček v Premier League předváděl dobrou hru, ovšem chyby v defenzívě jej stály dobrý poločasový výsledek. Scházela také finální přihrávka a zakončení. Po přestávce už hosté působili odevzdaně.

Kanonýr WBA Bednář byl blízko vstřelení branky v prvním poločase, ale jeho radost zastavil zdvižený praporek v rukách pomezního. Po 67 minutách Bednář hřiště vystřídal. Čech odchytal celý zápas a bez větších potíží si připsal první letošní nulu.

Tottenham a City na úvod bez branek

Úplně první zápas nového ročníku anglické fotbalové ligy mezi domácím Tottenhamem a Manchesterem City skončil bezbrankovou remízou. Manchesteru City, který v létě utratil za posily přes sto milionů liber, se tak nepodařila odveta za konec minulé sezony. Tottenham si tehdy výhrou 1:0 zajistil na úkor manchesterského klubu čtvrté místo a účast v předkole Ligy mistrů.

Většinu zápasu sice měli převahu domácí fotbalisté, ale nedokázali překonat brankáře "Citizens" Harta. Třiadvacetiletý talent, jenž loni hostoval v Birminghamu, dostal přednost před zkušeným Givenem a svému týmu několika špičkovými zákroky výrazně pomohl k remíze.

V základní sestavě hostů z nových posil nastoupili záložníci Yaya Touré se Silvou a obránce Kolarov, který však musel kvůli zranění po prvním poločase střídat. Ani na lavičce zatím nebyl italský útočník Balotelli, jehož přestup z Interu Milán byl definitivně dokončen až v pátek.

Odchod O'Neilla Aston Villu nerozhodila

Fotbalisty Aston Villy nerozhodila nečekaná pondělní rezignace trenéra Martina O'Neilla a pod vedením rezervního kouče Kevina MacDonalda doma suverénně porazili West Ham United 3:0. O branky birminghamského celku se postarali záložníci Downing, Petrov a Milner, který míří do Manchesteru City.

Premiéra se tak znovu nepovedla novému kouči "Kladivářů" Avramu Grantovi, který své debutové zápasy v Premier League prohrál i na lavičkách Chelsea a Portsmouthu. V záloze hostů odehrál první poločas Radoslav Kováč, o jehož služby se stále zajímá konkurenční Stoke. Český brankář Marek Štech, který bojuje o místo týmové dvojky, sledoval zápas z lavičky náhradníků.

Blackpool oslavil impozantně návrat do nejvyšší soutěže po 39 letech nečekaně vysokou výhrou 4:0 na hřišti Wiganu. Dvěma góly během pěti minut debutoval v novém působišti útočník Harewood, jenž přišel před sezonou zadarmo z Aston Villy. Atmosféru anglické ligy si poprvé užil také francouzský záložník Sylvestre, který teprve na začátku týdne přestoupil z Mladé Boleslavi a dnes odehrál poslední půlhodinu.

Ligovou premiéru za nový tým ozdobil gólem i skotský útočník Wolverhamptonu Fletcher. Bývalý hráč Burnley, za něhož "Vlci" v červnu zaplatili rekordní částku v klubové historii, pomohl k výhře 2:1 nad Stoke.

Everton prohrál 0:1 na půdě Blackburnu a po jedenácti zápasech v anglické lize nebodoval. Trefa útočníka Kaliniče ze 14. minuty byla vůbec prvním gólem devatenáctého ročníku Premier League.

Výsledky 1. kola anglické fotbalové ligy
Chelsea - West Bromwich Albion 6:0 (45., 55. a 68. Drogba, 6. a 90.+1 Malouda, 63. Lampard)
Tottenham - Manchester City  0:0
Aston Villa - West Ham United 3:0 (15. Downing, 40. Petrov, 65. Milner),
Blackburn - Everton 1:0 (14. Kalinič)
Bolton - Fulham 0:0
Sunderland - Birmingham 2:2 (24. Bent z pen., 56. vlastní Carr - 77. Dann, 88. Ridgewell)
Wigan - Blackpool 0:4 (38. a 43. Harewood, 16. Taylor-Fletcher, 75. Baptiste)
Wolverhampton - Stoke 2:1 (37. Jones, 38. Fletcher - 55. Faye)

Reklama

Související témata: