Hlavní obsah

Balotelli po přestupu do Manchesteru: Radši bych zůstal v Itálii

MANCHESTER

Dvacetiletý fotbalový kanonýr Mario Balotelli v pátek podepsal přestup do Manchesteru City, ale nadšený z něho není. „Raději bych zůstal v Itálii,“ říká hráč, za nějž anglický klub vysázel 22 miliónů liber, v přepočtu téměř 700 miliónů korun.

Foto: archiv, Sport.cz

Fotbalista Mario Balotelli na trávníku i v civilu.

Článek

Zlobivé dítě italské kopané se City upsal na pět let, kontrakt mu zajišťuje roční příjem ve výši čtyř miliónů liber, tedy zhruba 120 miliónů korun. Na osobních webových stránkách ale zrovna nejásá a smutní nad tím, že opouští Inter Milán.

„Preferoval bych setrvání ve své domovině, ale čeká mě nové dobrodružství. Věřím, že jdu tam, kde budu mít prostor hrát, protože to je pro mě velmi důležité. Musím hrát, dělat chyby, učit se a hrát ještě více. A potřebuji klidnější atmosféru okolo,“ podotkl Balotelli.

V Manchesteru mají za to, že vsadili na správného koně. Ostatně s trenérem Robertem Mancinim se Balotelli zná už z Interu. Mancini své mladé pušce hodně věří. „Do roka či dvou se stane jedním z nejlepších hráčů na světě. A mezi našimi fanoušky bude velmi populární,“ řekl. „Je fantastický a v Anglii bude fantastický. Nebude tady mít žádné problémy, může hrát prakticky na jakémkoliv útočném postu,“ doplnil Mancini.

Reklama

Související témata: