Hlavní obsah

Trenér Manchesteru United přiznal, že Bébého nikdy neviděl hrát

LONDÝN

Trenér fotbalového Manchesteru United Alex Ferguson přiznal, že Bébého, novou posilu za 220 miliónů korun, nikdy neviděl hrát. Dvacetiletý útočník přitom ještě nedávno žil na ulici a reprezentoval Portugalsko na mistrovství světa bezdomovců. "Za normálních okolností sleduji hodně videomateriálů, ale naši skauti jsou velmi dobří a někdy musíte věřit instinktu," citovala Fergusona agentura AP. "Tentokrát jsem ho hrát vůbec neviděl a něco takového se mi stalo poprvé," dodal.

Foto: vitoriasc.pt

Bébé ještě v dresu Vitorie Guimaraes.

Článek

United za Bébého zaplatili Guimaraesi 7,4 milionu liber, přestože útočník za Vitórii, kam přišel před pouhými pěti týdny, nestihl v nejvyšší soutěži odehrát jediný zápas a zkušenosti má jen se třetí portugalskou ligou. Ferguson se však rozhodl důvěřovat manchesterským vyhledávačům talentů a dal také na doporučení svého bývalého asistenta a kouče portugalské reprezentace Carlose Queiroze.

"Náš skaut v Portugalsku byl přesvědčen, že ho (Bébého) musíme koupit," řekl osmašedesátiletý skotský trenér. "Jindy sledujete videa, díváte se, jestli je hráč rychlý, zapálený pro hru, berete v potaz věk. Někdy ale musíte věřit svým lidem," dodal Ferguson.

Bébého čeká v United tvrdý boj o místo v sestavě. V útoku Manchesteru jsou anglický reprezentant Wayne Rooney, Dimitar Berbatov, Michael Owen a mexický talent Javier "Chicharito" Hernández.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články