Hlavní obsah

Šejkové z Manchesteru City utrácejí vesele dál, teď koupili drahého Milnera

MANCHESTER

Manchester City koupil další drahou posilu, kterou se stal anglický fotbalový reprezentant James Milner. Aston Villa, odkud přestoupil, v rámci vyrovnání získala jiného záložníka Ira Stephena Irelanda.

Článek

Výše odstupného nebyla oficiálně zveřejněna, ale podle britských médií činí hodnota transakce 26 miliónů liber (781 miliónů korun), což z ní dělá jeden z nejdražších přestupů tohoto léta.

Manchester City si díky bohatým arabským majitelům mohl dovolit v tomto přestupním období podle agentury AP utratit za nové hráče už téměř 150 miliónů liber. Minulý týden přišel do klubu z Interu Milán italský útočník Mario Balotelli, který stál podle spekulací 24 miliónů liber.

Mario Balotelli přestoupil do Manchesteru City z Interu Milán.

foto: Reuters

Další posily už podle kouče Roberta Manciniho nepřijdou. "Máme velkou radost, že jsme Jamese získali, protože jsme o něj už nějaký čas usilovali. Je to skvělý záložník, který může hrát na různých postech, což je pro tým důležité," uvedl Mancini.

Trenér Manchesteru City Roberto Manchinifoto: Reuters/Phil Noble

Čtyřiadvacetiletý Milner podepsal v novém působišti smlouvu na pět let a mohl by nastoupit už v pondělním utkání proti Liverpoolu. Rodák z Leedsu hrál v minulosti také za tamní United a později za Newcastle. V anglické reprezentaci se objevil ve 12 zápasech.

Manchester City o něj usilovat už v květnu poté, co Milner získal cenu pro nejlepšího mladého hráče Premier League. Aston Villa však tehdejší nabídku odmítla. V úvodu nové ligové sezóny jí Milner ještě pomohl gólem k vítězství 3:0 nad West Hamem a pár dní nato dostal hráč svolení k přestupu.

O rok mladší Ireland, který hrál v City od roku 2005, se upsal birminghamskému celku na čtyři sezóny.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články