Hlavní obsah

Prezident fotbalistů Blackpoolu rezignoval, vadí mu vliv agentů

BLACKPOOL

Pouhé čtyři dny po úspěšném vstupu fotbalistů Blackpoolu do Premier League odstoupil z pozice předsedy a ředitele klubu Karl Oyston. Třiačtyřicetiletý funkcionář nicméně zůstane výkonným šéfem nováčka ligy do konce sezony, nebo do doby, kdy se najde jeho nástupce. Blackpool, jenž se v sobotu vrátil po 39 letech mezi elitu vítězstvím 4:0 ve Wiganu, důvod odstoupení svého šéfa nesdělil. Předpokládá se nicméně, že Oyston rezignoval kvůli nespokojenosti s vlivem hráčských agentů na přestupy, o čemž mluvil v místním tisku.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Charlie Adam (vlevo) z Blackpoolu v souboji s Jamesem McArthurem ze severoanglického Wiganu v zápase prvního kola nového ročníku Premiere League.

Článek

"Nejsem si jistý, že mám ten správný postoj k tomu být v téhle lize. Čím víc mluvím s lidmi z ostatních klubů, tím víc poznávám, že můj hlas je osamocený," řekl Oyston úternímu vydání listu Blackpool Gazette. "Věci, které jsem dělal a říkal, měly v druhé lize alespoň nějakou podporu, v téhle soutěži to ale tak nevypadá," dodal.

Blackpool podle dnes zveřejněné zprávy zaplatil v minulé sezoně za odměny hráčským agentům pouze 40.000 liber, což je druhé nejmenší číslo ze 24 klubů v lize. Průměr v soutěži přitom činil 422.000 liber na klub.

"My jsme přece zaměstnavatelé. My jsme ti, kteří nabízejí podmínky a smlouvy. Je na nás, jak se budou věci vyvíjet, a ne na agentech," dodal šéf Blackpoolu, jenž by měl i přes svou rezignaci stále úzce spolupracovat s trenérem Ianem Hallowayem.

Reklama

Související témata: