Hlavní obsah

Liverpool: Mascherana prodáme, ale připravte si tři čtvrtě miliardy!

LIVERPOOL

Manažer Liverpoolu Roy Hodgson upozornil Inter Milán, že Javier Mascherano sice na prodej je, ale nikoli za drobné. Chtěl by za něj získat do pokladny 25 miliónů liber (750 miliónů korun). Reagoval tak na spekulace, že by částka za přestup šestadvacetiletého argentinského záložníka mohla být poměrně nízká vzhledem k tomu, že mu smlouva v Reds končí v roce 2012, nebo že by ho dokonce nechal odejít zadarmo. Mascherano údajně chce odejít kvůli rodině, které se v Liverpoolu nelíbí.

Foto: Cathal McNaughton, Reuters

Javier Mascherano v pruhovaném argentinském dresu při přátelském utkání s Irskem obchází Paula Greena.

Článek

Milánský Inter, kde se před nedávnem po Mourinhovi ujal kormidla bývalý manažer Liverpoolu Rafael Benítez, by rád kapitána argentinské reprezentace získal, ale zatím o cenových kalkulacích mlčí. Peníze v klubové kase jistě má, vždyť minulý týden posílal Manchester City za útočníka Balotelliho na sever Itálie 22,5 miliónu liber (asi 675 miliónů korun).

Liverpoolský manažer Roy Hodgsonfoto: Reuters/Phil Noble

Mascherano bude chybět Evropské lize proti tureckému Trabzonsporu kvůli zranění. Ale Hodgson podle britského tisku již svému záložníkovi poradil, aby se připravil na delší pobyt na ostrovech. Rád by za něj utržil 25 miliónů liber  a taková nabídka zatím na stole není. „Javier je s tím srozuměn a on sám je u nás naprosto spokojený. Jeho rodina by však Británii ráda opustila a proto by se přestupu nebránil. Ví, že my z něho nešťastného hráče dělat nechceme,“ podotkl kouč Reds.

Pokud jde o nizozemského střelce Dirka Kuyta, o kterého má údajně Benítez také zájem, byl liverpoolský kouč zcela nekompromisní. „Není na prodej,“ odmítl lapidárně veškeré spekulace Hodgson.

Reklama

Související témata: