Hlavní obsah

Nejsme šílenci! Mancini hájí Manchester City po nákupní horečce

MANCHESTER

Trenér fotbalového Manchesteru City Roberto Mancini hájí rozhazovačnou politiku klubu, který pouze během léta za nové posily vydal přes 130 miliónů liber, což je v přepočtu zhruba čtyři miliardy korun. Reagoval i na atak Alexe Fergusona, kouče sousedního United, podle něhož bohatý tým „utrácí jako kamikaze“.

Foto: Phil Noble, Reuters

Trenér Manchesteru City Roberto Manchini

Článek

Fergusonův Manchester United vydal za přestupy pětkrát nižší sumu, Mancini však kritiku sira Alexe odmítá. Podle něj jedenáctinásobní šampióni Premier League sice letos nevytáhli velké sumy letos, zato ale pořádně utráceli v minulosti, aby se klub udržel na výsluní.

„Respektuji jeho názor, ale není pro mě podstatný. Všechny ostatní týmy měly dříve velké výdaje. A nebylo to zas tak dávno, třeba v posledních dvou třech letech. A týká se to i United,“ uvedl Mancini. Podle italského trenéra ve službách City je to ale normální. „Takový je trh. Když chcete mít v týmu dobrého hráče, prostě za něj musíte dát hodně peněz,“ doplnil.

Ferguson nedávno na adresu městského rivala, jehož penězi zásobují rozmařilí a bohatí arabští šejkové, poznamenal: „V posledních dvou třech letech si boháči kupují kluby, a pak najedou na tenhle kamikaze styl utrácení peněz.“

Naposledy nakoupilo City z Aston Villy anglického reprezentanta Jamese Milnera. Předtím přivedlo Davida Silvu, Jeroma Boatenga, Yaya Tourého, Aleksandara Kolarova a Maria Balotelliho a vysloužilo si nálepku žhavých favoritů na titul. Myslí si to třeba i kouč Chelsea Carlo Ancelotti. „Pokud Mancini zvládne udělat ze svých hvězd tým, bude City připraveno bojovat o titul,“ uvedl Manciniho krajan.

Reklama

Související témata: