Hlavní obsah

Gallas jde do Tottenhamu, vystřídá všechny londýnské velkokluby

LONDÝN

Francouzský obránce William Gallas vymění dres Arsenalu za angažmá v týmu jeho velkého londýnského rivala Tottenhamu. Třiatřicetiletý fotbalista se dohodl s klubem na roční smlouvě, od jejího podpisu ho dělí už jen zdravotní prohlídka.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Na francouzského obránce Williama Gallase (vlevo) se dívá trenér národního týmu Raymond Domenech.

Článek

Gallas se zapíše do historie jako první hráč, který nastupoval za všechny tři londýnské velkokluby. Před příchodem do Arsenalu v roce 2006 působil v Chelsea, s níž získal dva mistrovské tituly.

S Arsenalem se obránce s 84 reprezentačními starty nedohodl na prodloužení smlouvy. Při jednání s Tottenhamem však podle kouče Harryho Redknappa přistoupil "na více než rozumné podmínky". "Žádné velké peníze nechtěl. A když byl k mání jako volný hráč, není o čem rozmýšlet. Je to prvotřídní obránce," prohlásil Redknapp.

Z Arsenalu do nepřátelského Tottenhamu přestoupilo před Gallasem v minulosti jen pět hráčů. Když přešel opačným směrem Sol Campbell, fanoušci Tottenhamu mu to nikdy neodpustili. Redknapp se však nepříznivých reakcí neobává. "Tévez taky přestoupil z Manchesteru United do City. Je to (Gallas) výborný hráč i kluk, který pomůže Tottenhamu, a to je to, co mě zajímá," uvedl trenér, jehož tým v minulém ročníku Premier League překvapil čtvrtým místem.

Reklama

Související témata: