Hlavní obsah

Wenger se opřel do Scholese. Nikdy pro mě nebyl férovým hráčem

LONDÝN/PRAHA

Když některý z trenérů vysloví jméno Paula Scholese, většinou tomu je ve spojitosti s uznáním a chválou. Tak jako tento týden kouč Manchesteru United Alex Ferguson, kterého výkon ryšavého záložníka v 1. kole Premier League proti Newcastlu nadchl. Do řad Scholesových obdivovatelů ale rozhodně nepatří Arsene Wenger. „Je mi to líto, pro mě ale nikdy nebyl férovým hráčem,“ opřel se manažer Arsenalu do pětatřicetiletého záložníka.

Foto: Geert Vanden Wijngaert, ČTK/AP

Kouč Arsenalu Arsene Wenger

Článek

Wenger v rozhovoru prohlásil, že Scholes, který je dáván za příkladného bojovníka, má i druhou tvář. „Tu odlehlou. Nelíbí se mi některé věci, které dělá,“ řekl francouzský manažer.

Schloesovy fotbalové kvality Wenger nezpochybňuje. „Kdo by nechtěl mít ve svém týmu tak kvalitního hráče jako je Scholes? Když se mě ale zeptáte, jestli hraje férově, odpovím, že ne. Pro mě nikdy férovým hráčem nebyl!“

Paul Scholes.foto: ČTK/AP

Není to poprvé, kdy se Wenger nelichotivě zmínil o některém hráči konkurenčního Manchesteru United. Minulou sezónu zkritizoval Darrena Fletchera, že si v soubojích neustále vypomáhá fauly.

„Pokud jde o Scholese, nejde jen o jeden případ. Pamatuji si několik jeho nesportovních zákroků,“ reagoval Wenger na dotaz, jestli má na mysli ostrý Scholesův zákrok na Josého Reyese z Arsenalu ze semifinále FA Cupu v roce 2004.

Reklama

Související témata: