Hlavní obsah

Chelsea znovu pokořila soupeře šesti góly, tentokrát ji napodobil i Arsenal

Jirka G. NovákSport.cz

Po dvou zápasech dvě výhry a skóre 12:0, taková je famózní bilance fotbalistů Chelsea Londýn v novém ročníku Premier League. Poté, co v prvním kole rozdrtili 6:0 West Bromwich, zopakovali stejnou kanonádu i na hřišti Wiganu. Tentokrát je napodobili i hráči konkurenčního Arsenalu, kteří zásluhou hattricku Walcotta stejným výsledkem porazili nováčka z Blackpoolu. Chelsea suverénně vede tabulku právě před Arsenalem.

Foto: Kieran Doherty, Reuters

Radost fotbalistů Chelsea Salomona Kaloua (vpravo) a Franka Lamparda

Článek

Blackpool sice v prvním kole oslavil návrat do nejvyšší soutěže překvapivou výhrou na hřišti Wiganu, ale na Emirates Stadium zažil mnohem trpčejší přivítání v Premier League. Walcott skóroval už ve dvanácté minutě, po půlhodině zápasu jej následoval z penalty Aršavin.

Před koncem prvního poločasu udeřil Walcott podruhé, hattrick zkompletoval v 58. minutě ranou do dolního levého rohu. Pro jednadvacetiletého záložníka to byl vůbec první hattrick v nejvyšší soutěži. A možná by v zápase přidal i další trefu, ale v 66. minutě jej vystřídal Vela.

West Bromwich si po kolapsu s Chelsea připsal první výhru, o kterou se postaral gólem devět minut před koncem zápasu se Sunderlandem Odemwingie. Ten přitom přišel do klubu teprve v pátek z Lokomotivu Moskva. Český útočník domácího týmu Roman Bednář tentokrát zůstal jen na lavičce náhradníků.

Nezahrál si ani obránce West Hamu Radoslav Kováč, jehož tým nebodoval ani ve druhém zápase. Tentokrát prohrál 1:3 s Boltonem. Za hosty se dvakrát trefil švédský útočník Johan Elmander.

V posledním sobotním zápase druhého kola nastoupila Chelsea na hřišti Wiganu a po opatrném úvodu zavelel k očekávané výhře Nicolas Anelka. V rozmezí čtyř minut svými dvěma góly upravil ve druhém poločase skóre na 3:0 ve prospěch hostů.

Dvakrát se vzápětí trefil také Salomon Kalou, podruhé to bylo až v poslední minutě zápasu. Už to vypadalo, že zápas skončí pětigólovým výsledkem, když v nastavení ještě Benajun upravil na zatím "tradiční" skóre Chelsea. Celý zápas odchytal v brance "Blues" Petr Čech.

Anglická fotbalová liga - 2. kolo:
Arsenal - Blackpool 6:0 (13., 38. a 58. Walcott, 32. Aršavin z pen., 49. Diaby, 83. Šammach), Birmingham - Blackburn 2:1 (57. a 71. Gardner - 54. N'Zonzi), Everton - Wolverhampton 1:1 (43. Cahill - 74. Ebanks-Blake), Stoke - Tottenham 1:2 (25. Fuller - 20. a 30. Bale), West Bromwich - Sunderland 1:0 (81. Odemwingie), West Ham United - Bolton 1:3 (79. Noble z pen. - 68. a 84. Elmander, 48. vlastní Upson), Wigan - Chelsea 0:6 (48. a 52. Anelka, 78. a 90. Kalou, 34. Malouda, 90.+3 Benajun).

Reklama

Související témata: