Hlavní obsah

Ještě že jsem do Manchesteru City nepřestoupil, oddechl si Buffon

ŘÍM

Italský brankář Gianluigi Buffon je rád, že odmítl nabídku Manchesteru City. Bohatý anglický celek podle gólmana Juventusu kupuje fotbalisty jen proto, aby se jimi mohl chlubit.

Foto: Regis Duvignau, Reuters

Brankář Gianluigi Buffon je spokojený, že se do Manchesteru City nenechal zlákat.

Článek

"Věděl jsem že mě chtějí, ale nikdy jsem o odchodu neuvažoval. A teď vidím, že jsem se rozhodl správně," citoval Buffona list Daily Star. "Získali pár skvělých hráčů, ale mám takový pocit, že je kupují jen proto, aby se jimi mohli chlubit," uvedl dvaatřicetiletý brankář, za kterého City nabízelo až 30 miliónů liber (asi 911 miliónů korun).

"Carlos Tévez, David Silva, Yaya Touré a další by byli hvězdami v jakémkoli klubu. Obránci City by se však v týmech, jako je Juventus, Real Madrid, Barcelona nebo Manchester United, nevešli ani na lavičku," přidal partner české modelky Aleny Šeredové.

Kdyby se City podařilo získat několik dobrých obránců, měl by tým trenéra Roberta Manciniho podle Buffona velkou šanci na úspěch. "Velké týmy se vždycky budují odzadu. Dost mě překvapilo, že to nedělají. Obzvlášť když je vede Ital," řekl.

"Za všechny úspěchy v kariéře vděčím obráncům, s kterými jsem hrál. Například Fabio Cannavaro, Alessandro Nesta. Bez kvalitních obránců bych nic nevyhrál," dodal.

Buffon s italskou reprezentací vyhrál před čtyřmi lety mistrovství světa a s Juventusem získal čtyři mistrovské tituly. Momentálně je po operaci zad do konce roku na marodce.

Reklama

Související témata: