Hlavní obsah

Manchester City porazil díky dvěma gólům Téveze Liverpool 3:0

Fotbalisté Manchesteru City v dohrávce 2. kola anglické ligy jasně přehráli Liverpool 3:0. V nové sezoně ještě neinkasovali a dostali se na čtvrté místo tabulky. Skóre otevřel ve 13. minutě Gareth Barry, ve druhém poločase pojistil výhru dvěma góly argentinský kanonýr Carlos Tévez. V duelu dvou aspirantů na přední příčky měli domácí od začátku navrch. Před zraky svého majitele a miliardáře šejka Mansúra se hnali Citizens do útoku a po spolupráci dvou bývalých spoluhráčů z Aston Villy se mohli rychle radovat.

Foto: Enrique Marcarian, Reuters

Carlos Tévez v argentickém dresu.

Článek

James Milner zatáhl míč do šestnáctky a zpětnou přihrávkou našel přesně pálícího Barryho.

Po přestávce zvýšil dorážkou Tévez, Liverpool však mohl snížit po hodině hry, kdy kapitán Steven Gerrard napálil z 20 metrů tyč a další dvě jasně šance zlikvidoval brankář Joe Hart. Definitivu přinesla penalta za faul Martina Škrtela na Adama Johnsona, kterou proměnil Tévez.

Liverpool tak musel strávit po více než dvou letech tříbrankovou prohru, finalisté mistrovství světa Dirk Kuijt ani Fernando Torres se vůbec neprosadili. Jediná Torresova střela mířila čtvrt hodiny před koncem těsně vedle Hartovy branky.

Reklama

Související témata: