Hlavní obsah

Los Evropské ligy opět postavil Balotelliho proti fandům Juve

Los Evropské ligy si zahrál s útočníkem Mariem Balotellim, který v létě přestoupil z Interu Milán do Manchesteru City i proto, aby unikl častým rasistickým pokřikům na italských stadionech. Italský fotbalista s ghanskými kořeny se v rámci základní skupiny vrátí na hřiště Juventusu, jehož fanoušci ho uráželi při každé příležitosti a turínský klub za to platil jednu pokutu za druhou. Klub byl potrestán i uzavřením stadionu.

Foto: archiv, Sport.cz

Fotbalista Mario Balotelli z Interu Milán přestoupil do Manchesteru City.

Článek

Výkonný ředitel Juventusu Jean Claude Blanc doufá, že se příznivci "Staré dámy" poučili. "Teď je nová sezona a to je pro fanoušky příležitost ukázat se v novém světle. Mohou se předvést na evropské úrovni a dokázat, že rozuměli těm vzkazům a těm pokutám, co jsme dostali," uvedl po dnešním losu v Monaku.

Při zápasech s Interem fanoušci Juventusu častovali dvacetiletého hráče pokřiky "černí Italové neexistují" a "když vyskočíme, Balotelli zemře". "Fandění svému týmu není o tom, že rasisticky urážíte cizí hráče. Budeme velmi důslední a nesmiřitelní," řekl Blanc.

Podle generálního sekretáře Manchesteru City Briana Marwooda se Balotelli na zápas s Juventusem stejně jako ostatní hráči těší. "Je to mladý hráč s obrovskou budoucností a my ho budeme podporovat, jak bude potřeba. Nepředpokládáme žádné problémy, vše necháváme na příslušných orgánech," řekl na adresu hráče, za kterého anglický klub podle spekulací zaplatil 24 milionů liber (728 milionů korun).

Reklama

Související témata: