Hlavní obsah

Chelsea zůstává stoprocentní, zvítězily i Arsenal a Manchester United

LONDÝN

Fotbalisté Chelsea zvítězili i ve třetím utkání nového ročníku Premier League a zůstávají bez ztráty jediného bodu na prvním místě tabulky. Hráči ze Stamford Bridge, v jejich bráně nastoupil český gólman Petr Čech, porazili Stoke 2:0. Tři body získali také fotbalisté Arsenalu, kteří uspěli na hřišti Blackburnu po výhře 2:1. Tomáš Rosický v dresu Kanonýrů odehrál posledních 22 minut. Nezaváhali ani hráči Manchesteru United, kteří zvítězili nad West Hamem 3:0.

Foto: Felix Ordonez, Reuters

Útočník Chelsea Didier Drogba se raduje z branky.

Článek

Svěřenci Carla Ancelottiho na svého soupeře doslova vlétli. Prosadit se mohli už po deseti minutách hry. Po faulu v pokutovém území na Maloudu od Shawcrosse se k balónu postavil Lampard, brankář Stoke Sörensen však jeho střelu chytil. Domácí fanoušci si tak museli na první gól počkat do 32. minuty, v níž se po Terryho asistenci prosadil Malouda. Vedení pojistil ve druhé půli Drogba z pokutového kopu. Chelsea zvítězila i ve třetím utkání Premier League, hráči Stoke naopak odcházejí potřetí poraženi a zůstávají na konci tabulky. Zápas mezi Blackburnem a Arsenalem začal podle očekávání náporem hostujícího celku. Ten dokázal brankově zužitkovat anglický útočník Theo Walcott, pro něhož to byla již čtvrtá branka ve třetím kole anglické nejvyšší soutěže. Jednadvacetiletý fotbalista se tak osamostatnil na prvním místě tabulky střelců. Svěřenci Arséna Wengera se z vedení radovali pouhých sedm minut, ve 27. minutě totiž vyrovnal Mame Biram Diouf.

Kanonýry poslal podruhé do vedení po změně stran Rus Andrej Aršavin. Český záložník Tomáš Rosický se podíval na hřiště v 68. minutě, když vystřídal Cesca Fabregase. Na skóre se však již nezměnilo a Arsenal zvítězil na hřišti Blackburnu 2:1.

Tři body po přesvědčivé výhře získali také fotbalisté Manchesteru United, kteří na Old Trafford přivítali West Ham. V základní sestavě Kladivářů scházel Radoslav Kováč. Rudé Ďábly poslal do vedení Wayne Rooney, který proměnil pokutový kop nařízený po zákroku Spectora na Giggse. Ve druhé půli zvýšili náskok ještě svými brankami Nani a Berbatov. Manchester má stejně jako Arsenal sedm bodů a na vedoucí Chelsea ztrácí dva body. První porážku v sezóně si připsali fotbalisté Tottenhamu, kteří na White Hart Lane podlehli Wiganu 0:1. Jedinou branku hostů vstřelil deset minut před koncem utkání Rodallega. Wigan vybojoval první tři body v sezóně. V dalších zápasech remizoval nováček z Blackpoolu před svými diváky s Fulhamem 2:2 a Wolverhampton si body rozdělil s Newcastlem po výsledku 1:1.

Premier League - 3. kolo:
Blackburn - Arsenal 1:2 (27. Diouf - 20. Walcott, 51. Aršavin), Blackpool - Fulham 2:2 (71. vlastní Pantsil, 76. Varney - 35. Zamora, 87. Etuhu), Chelsea - Stoke 2:0 (32. Malouda, 77. Drogba z pen.), Tottenham - Wigan 0:1 (80. Rodallega), Wolverhampton - Newcastle 1:1 (43. Ebanks-Blake - 63. Carroll), Manchester United - West Ham 3:0 (33. Rooney, 50. Nani, 69. Berbatov).

Reklama

Související témata: