Hlavní obsah

Nejdřív pomohl Arsenalu k vítězství, pak Wilshera zadrželi kvůli rvačce

LONDÝN

V sobotu nastoupil v Blackburnu a vítězství Gunners „oslavil“ den nato na policejní stanici. Mladá hvězda londýnského Arsenalu a anglické reprezentace Jack Wilshere byl totiž zatčen za napadení a strávil 10 hodin v cele. Když totiž opouštěl se třemi přáteli londýnský noční klub Amika, dostal se do potyčky, která skončila zlomeninou ruky ženy a zraněním muže v obličeji.

Foto: Kieran Doherty, Reuters

Vycházející hvězda Arsenalu Jack Wilshere (vlevo).

Článek

Osmnáctiletý Wilshere, který si v srpnu v zápase s Maďarskem připsal mezinárodní debut, byl v baru se třemi přáteli. Podle svých slov se jeho skupina dostala s pěticí lidí do sporu, který se on sám snažil uklidnit.

V noci na pondělí však všechno skončilo rvačkou na chodníku před budovou deníku Daily Mail v Kensingotnu v západním Londýně. Všechno, ke smůle či štěstí aktérů, zachytily bezpečnostní kamery u vchodu.

Podle vrátného to byla mela, v níž hned nešlo poznat, kdo je napadený a kdo útočník. „Snažili jsme se bojující od sebe oddělit, ale vrhali se na sebe znovu a znovu,“ řekl. Ani se prý nedalo pořádně určit, kdo ke které skupině patří - rána stíhala ránu a melu asi po pěti minutách zklidnila až policie. Wilshere se svými přáteli chtěl odjet v taxíku, ten ale policie zastavila a fotbalistu s přáteli zadržela.

Wilshere a další tři muži byli podle oficiální zprávy zatčeni za napadení. Po deseti hodinách pobytu v policejní cele byli na kauci propuštěni.

Podle zdrojů listu Daily Mail nemá žena zlomené zápěstí ze rvačky, ale prostě proto, že upadla na chodník. Z jeho informací také vyplývá, že anglický reprezentant se opravdu pokoušel spor uklidnit. Údajně to potvrzují jak jeho přátelé, tak protistrana v konfliktu.

Vycházející hnězda (do anglického „áčka“ ho Fabio Capello zařadil jako nejmladšího v historii ve věku 16 let a 256 dní) se k incidentu přímo nevyjadřuje. Wilshere ústy svého mluvčího vzkázal novinářům, že policii je zřejmé, že je důležitým svědkem, který ve sporu hrál roli mírotvůrce a je ochoten plně spolupracovat na vyřešení případu.

Reklama

Související témata: