Hlavní obsah

Obránce Jiránek odchází do Anglie, bude hrát za Birmingham

BIRMINGHAM

Český fotbalový obránce Martin Jiránek přestoupil ze Spartaku Moskva do Birminghamu. Anglický celek za něj podle spekulací médií vyplatí 400 tisíc liber (12 milionů korun). Dohodu s Birminghamem potvrdil moskevský celek na svých internetových stránkách.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Martin Jiránek na srazu české fotbalové reprezentace

Článek

Podle hráčova manažera Pavla Zíky ze společnosti Sport Invest International prošel Jiránek v Anglii zdravotní prohlídkou a podepsal roční smlouvu s roční opcí. "Ta vstoupí automaticky v platnost při odehrání určitého procenta zápasů," řekl Zíka ČTK.

Bývalý reprezentant Jiránek odmítl v Rusku prodloužit smlouvu, a tak by v zimě odešel ze Spartaku zadarmo. O jeho služby projevily údajně zájem také Zaragoza, Pamplona nebo AEK Atény, ale nakonec si zahraje ve vysněné Premier League. "Pro český fotbal je to vždycky úspěch, když má dalšího zástupce v nejlepší lize světa," doplnil Zíka.

Jednatřicetinásobný reprezentant Jiránek přišel do Spartaku před šesti lety z italské Regginy. Postupně se vypracoval až na post kapitána, ale v poslední době již neměl místo v sestavě jisté. Za Spartak odehrál 165 zápasů a vstřelil čtyři góly.

V posledním dnu před uzávěrkou přestupů se Birminghamu podařilo přilákat také běloruského středopolaře Alexandra Hleba. Kmenový hráč Barcelony strávil poslední rok na hostování ve Stuttgartu, nyní se vrací po dvou letech na Britské ostrovy.

Do roku 2008 totiž hájil barvy Arsenalu a byl jedním z klíčových hráčů. Birmingham by za něj měl nyní zaplatit 6,2 milionu eur (153,5 milionu korun).

Reklama

Související témata: