Hlavní obsah

O volné křeslo kouče Aston Villy se hlásí Donadoni, šanci má Houllier

O opuštěný post manažera Aston Villy, týmu, který v anglickém fotbalu rozhodně v poslední době nehrál na chvostu, se hlásí i slavné tváře z ciziny. Do anglického fotbalu by rád pronikl další Ital - tentokrát Roberto Donadoni. Co na tom, že majitel Villans Randy Lerner, kvůli němuž odešel oblíbený kouč Martin O´Neill, chce trenéra se zkušenostmi z Premier League. Britský Donadoniho agent jej vřele doporučuje. “Roberto má o práci velký zájem a je to skvělý student aglické hry,“ prohlásil o něm v britském tisku.

Foto: archiv, Sport.cz

Roberto Donadoni

Článek

Roberto Donadoni je bývalá hvězda italské reprezentace, hrával za Atalantu, ale největší úspěchy sbíral v dresu AC Milán. Sedmačtyřicetiletý trenér vedl kluby Serie A i národní tým, ten od roku 2006 do porážky od Španělska na Euru 2008, pak jej angažovala Neapol.

Stejně veké jméno má i další uchazeč o volné místo. Je jím někdejší manažer Liverpoolu a a Lyonu Gerard Houllier. Anglické sportovní servery mu dávají velké šance, má prý i sympatie šéfa Lernera. Ale kdoví, kdo se nakonec kormidla birminghamských ujme.

Reklama

Související témata: