Hlavní obsah

Balotelli je po operaci kolena, ze hry bude několik týdnů

MANCHESTER

Italský útočník Mario Balotelli má za sebou úspěšnou operaci poraněného kolena, po které může Manchesteru City chybět až šest týdnů. Dvacetiletý fotbalista, kterého anglický klub koupil v létě z Interu Milán za 29,5 milionu eur (728 milionů korun), se zranil 19. srpna v utkání předkola Evropské ligy proti Temešváru.

Foto: Reuters

Fotbalista Mario Balotelli, nový hráč Manchesteru City, je po operaci kolena.

Článek

Lékaři Balotellimu při dvacetiminutovém zákroku odstranili část vnějšího menisku v pravém koleně, který si poškodil v duelu s Temešvárem. Později už útočník z okna vesele mával na reportéry čekající před nemocnicí v Pavii, kde se italský reprezentant zákroku podrobil.

Do zápasu v Rumunsku přišel Balotelli jako náhradník a po čtvrthodině se uvedl vítězným gólem. V nastaveném čase však z trávníku odkulhal se zraněním.

Vedení Manchesteru City doufalo, že se drahá posila operaci vyhne, aby byla k dispozici na důležité ligové zápasy s Arsenalem a Chelsea i pro utkání Evropské ligy proti Juventusu. Když ale Balotelli zahájil rehabilitaci, ukázalo se, že chirurgický zákrok je nezbytný.

Reklama

Související témata: