Hlavní obsah

Proutník Rooney nehrál, Manchester postihl na Evertonu kolaps

LIVERPOOL

Neskutečné, jakým způsobem dokázal Manchester United ztratit jasně vyhraný zápas. V Liverpolu v Goodison Parku ho postihl koloaps. Ještě v poslední minutě vedl na půdě Evertonu dvougólovým rozdílem, nakonec však byl v prologu ke čtvrtému dějství Premier League rád za remízu. V nastaveném čase totiž obrali Fergusonovy ďábly o body Cahill a Arteta.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Radost fotbalistů Manchesteru United byla předčasná. O jasnou výhru v nastavení přišli.

Článek

Samo sebou že sir Ferguson kontroverzního Rooneyho nepostavil. Věděl, že by v duelu na půdě Evertonu riskoval až příliš. Nikoli proto, že Rooney právě v Evertonu vyrostl a jeho fanoušci nezapomínají, že sběhl do Manchesteru.... „S tím by se Wayne vyrovnal, jako už mnohokrát v minulosti,“ mávl rukou Alex Ferguson už před zápasem, který pro něho byl jubilejním sedmi stým v Premier League.

Trenér Manchesteru United Alex Ferguson nechápal, co se s jeho mužstvem stalo.foto: Reuters/Nigel Roddis

Sex s prostitutkou Rooneyho na hřiště nepustil

Příčinou Rooneyho absence byl skandál, jenž plní stránky ostrovního bulváru. Stále dokola se tam rozebírá aféra reprezentačního útočníka, který podváděl svou těhotnou manželku s prostitukou. A dokonce opakovaně!

V reprezentačním dresu se dokázal proutník Rooney se skandálem srovnat a v kvalifikačním utkání dokonce vstřelil Švýcarům gól, jenže v Liverpoolu to bylo něco jiného. „Naši fanoušci mu dají vědět, co si o něm myslí,“ varoval Rooneyho i kouče Fergusona domácí obránce Phil Jagielka a naznačil, že i od něho a hráčů Evertonu si Rooney vytrpí své. „Nejsme s Waynem zrovna nejlepší přátelé, takže to bude zábavné,“ vzkázal to tábora soupeře.

Proutník Wayne Rooney se ani na lavičku mezi náhradníky neposadil.foto: ČTK/AP/Jon Super

Manažer Manchesteru Ferguson tušil, jaké peklo asi diváci v liverpoolském Goodison Parku nachystají, takže neriskoval a Rooneyho ani na lavičku mezi náhradníky neposadil. I tak se zápas vyvíjel pro jeho tým dobře.

Domácí šli sice do vedení, když jihoafrický legionář Pienaar přece jen dopravil míč za záda Van der Saara, ale ještě před přestávkou Fletcher vyrovnal a hned po ní Vidič  skóre otočil. A když v 66. min. přidal Berbatov třetí branku, měli hosté tři body naservírované na stříbrném podnose.

Závěr však byl šokující. Už v nastaveném čase totiž Australan Cahill snížil, ve druhé minutě prodloužení pak Španěl Arteta zachránil Evertonu remízu. Pro Fergusona a jeho tým to byl děsivý šok

Čech přišel o neprůstřelnost

Vedoucí Chelsea samozřejmě zaváhání Manchesteru United využila a vedoucí příčku si pojistila. Na trávníku West Hamu United rozhodla během prvních sedmnhácti minut, kdy skórovali Essien a Kalou. V závěru přidal Essien ještě jednu branku a teprve pak se zmohli "kladiváři", kteří od roku 2003 Chelsea neporazili, na odpověď.

Skóroval Parker a český gólman Čech tak poprvé v novém soutěžním ročníku Premier Laegue přišel o neprůstřelnost, jež trvala 355 minut. Na konci loňské sezóny neinkasoval v posledních třech zápasech, takže Parker ho vlastně překonal po 671 minutách. Však také Čecha obdržená branka moc a moc mrzela, ale mohl si ni i on. Při rohovém kopu zasáhl hodně nejistě a Parker ho prostřelil.

Domácího kouče Granta naopak moc a moc mrzí další prohra...Jeho tým vyšel počtvrté naprázdno, takže s Grantem se kymácí křeslo.

Kanonýři se nekonec rozstříleli

Ve velmi dobrém světle se představil i Arsenal, v jehož dresu odehrál Rosických celých devadesát minut. Téměř hodinu sice nedokázali "kanonýři" nalézt recept na perfektně organizovanou hru Boltonu, jenže jakmile dal Marokánhec Šammach druhou branku, rozjeli se domácí naplno a Song s Veloou výhru jistili. Arsenal, jemuž hodně pomohlo i vyloučení Cahilla, se tak v tabulce vyšplhal na druhou příčku právě za Chelsea.

Cennou remízu uhrál nováček West Bromwich Albion doma s Tottenhamem, český útočník Bednář však utkání proseděl na lavičce náhradníků a do hry nezasáhl. Naopak Manchester City pokračuje v nepřesvědčivých výkonech.  V létě nakoupil posily za 125 milionů liber, přesto jen remizoval s Blackburnem.

Anglická fotbalová liga - 4. kolo:
Everton - Manchester United 3:3 (39. Pienaar, 90.+1 Cahill, 90.+2 Arteta - 43. Fletcher, 48. Vidič, 66. Berbatov), Arsenal - Bolton 4:1 (24. Koscielny, 58. Šammach, 78. Song, 83. Vela - 44. Elmander), Fulham - Wolverhampton 2:1 (49. a 90. Dembélé - 9. Van Damme), Manchester City - Blackburn 1:1 (56. Vieira - 25. Kalinič), Newcastle - Blackpool 0:2 (44. Adam z pen., 90 Campbell ), West Bromwich - Tottenham 1:1 (41. Brunt - 27. Modrič), West Ham United - Chelsea 1:3 (85. Parker - 2. a 83. Essien, 17. Kalou), Wigan - Sunderland 1:1 (87. Alcaraz - 66. Gyan).

Reklama

Související témata: