Hlavní obsah

Nejoblíbenější jedenáctku Premier League ovládl Manchester United

LONDÝN

Do nejoblíbenější fotbalové jedenáctky historie Premier League zařadili fanoušci hned sedm současných či bývalých opor Manchesteru United. V anketě hlavního sponzora soutěže banky Barclays hlasovalo 260 tisíc fanoušků, kteří nejčastěji dávali hlas velšskému záložníkovi Ryanu Giggsovi. Ten dostal 73 procent hlasů na svůj post. Na pravém křídle pak u fanoušků dostal přednost David Beckham, který porazil mimo jiné i Cristiana Ronalda.

Foto: Matrin Rickett, ČTK/AP

David Beckham samozřejmě mezi nejoblíbenějšími nemůže chybět.

Článek

Fanoušci mohli hlasovat pro jakéhokoli fotbalistu hrajícího anglickou ligu od roku 1992, kdy vznikla Premier League. Za tu dobu získal Manchester jedenáct z osmnácti možných titulů, což se promítlo i do hlasování. Vedle Beckhama a Giggse se do sestavy dostali i další hráči United Gary Neville, Paul Scholes či Patrice Evra a také bývalé opory Peter Schmeichel a Eric Cantona.

Manchesterské hráče pak v sestavě doplnily opory zbývajících tří týmů velké čtyřky. Arsenal reprezentují bývalý kapitáni Tony Adams a Thierry Henry, Chelsea současný kapitán John Terry a stejně tak i u Liverpoolu současná klíčová persona Steven Gerrard.

Dominanci Manchesteru pak podtrhuje i trenér Alex Ferguson, který dostal 64 procent hlasů.

Nejoblíbenější jedenáctka Premier League (od roku 1992) podle ankety Barclays: Peter Schmeichel - Gary Neville, John Terry, Tony Adams, Patrice Evra - David Beckham, Steven Gerrard, Paul Scholes, Ryan Giggs - Thierry Henry, Eric Cantona. Trenér: Alex Ferguson.

Reklama

Související témata: