Hlavní obsah

Carling Cup není naše priorita, omlouval vyřazení Chelsea Ancelotti

LONDÝN

V Premier League fotbalisté Chelsea drtí jednoho soupeře za druhým, v pěti zápasech nastříleli fantastických 21 branek. Středeční vystoupení v Carling Cupu ale neporazitelnost londýnského velkoklubu ukončilo, v brankové přestřelce podlehli Newcastlu 3:4. "Tahle soutěž není v této sezóně naší prioritou," tvrdil ale po utkání trenér Chelsea Carlo Ancelotti.

Foto: ČTK/AP

Carlo Ancelotti, trenér londýnské Chlesea

Článek

To ostatně ukázal i sestavou, kterou poslal ve středu na trávník. V brance nahradil Petra Čecha Ross Turnbull, kapitán John Terry hrál jenom poločas. Do zápasu zasáhli hned čtyři mladíci, z nichž nejstarší Patrick Van Aanholt oslavil teprve dvacáté narozeniny.

"Samozřejmě, že jsme chtěli vyhrát. Ale vyloženě zklamaní taky nejsme. Bez ohledu na výsledek předvedli naši hráči dobrý výkon," liboval si Ancelotti. I za stavu 1:3 jsme hráli fanstaticky. Ukázali jsme silnou vůli a odhodlání, což je pro nás do budoucna hodně důležité," dodal.

Potěšili jej především juniorští hráči. Van Aanholt jeden gól vstřelil a další připravil, neztratili se ani Jeffrey Bruma a Gael Kakuta, kteří hráli od začátku, ani teprve sedmnáctiletý Josh McEachran, jenž ve druhém poločase vystřídal zraněného Salomona Kaloua.

"Předvedl úžasné schopnosti. Ačkoliv je velmi mladý, vedl si velmi neohroženě," pochválil Ancelotti mladého anglického záložníka. "S těmito hráči můžeme pomýšlet do budoucna. Ukázali svůj talent a dobrý charakter. Byla to pro ně výzva a mají za sebou skvělou zkušenost," ukončil italský kouč.

Reklama

Související témata: