Hlavní obsah

Rosický si prý ani nevšiml, že na lavičce chybí trenér Wenger

LONDÝN

Absence trenéra Arséna Wengera v úterním utkání Ligového poháru nebyla pro fotbalisty Arsenalu výrazným handicapem, český reprezentant Tomáš Rosický si dokonce prý vůbec nevšiml, že trenér musí kvůli trestu na tribunu.

Foto: Simon Dawson, ČTK/AP

Tomáš Rosický

Článek

"Upřímně musím říct, že jsem ani nevěděl, že trenér není na lavičce," prozradil Rosický v rozhovoru pro klubový web. "Občas je těžké něco takového vnímat, protože se soustředím na zápas. Já ani nevěděl, že byl potrestán. Zjistil jsem to až o poločase," dodal.

Wenger dostal v den utkání s Tottenhamem trest za konflikt se čtvrtým rozhodčím v sobotním utkání se Sunderlandem. Musel proto na tribunu, odkud sledoval, jak jeho svěřenci pod vedením asistenta Pata Rice porazili svého úhlavního rivala 4:1 po prodloužení a postoupili do 4. kola Ligového poháru.

K postupu přispěl dvěma proměněnými penaltami Samir Nasri a vysloužil si za to pochvalu od Rosického, který sám v předchozím zápase pokutový kop nedal. "Proměnil je velmi dobře, což je dobře, to alespoň už nemusím příště žádnou kopat. Proti Sunderlandu jsem se ho ptal, jestli ji chce kopat, ale moc se mu nechtělo, tak jsem to na sebe vzal já. Teď už to bude jeho práce," prohlásil Rosický.

Kapitán české reprezentace složil poklonu i osmnáctiletému záložníkovi Jacku Wilsherovi, s nímž spolupracoval na úvodním gólu Arsenalu, který Tottenhamu vstřelil jiný mladík Lansbury. "Wilshere je velký talent. Na svůj věk má skvělé myšlení. Čeká ho vynikající budoucnost. Když má míč, je velmi klidný, nepanikaří. Má mnoho vlastností, které mladým hráčům většinou chybí," chválil Rosický.

Reklama

Související témata: