Hlavní obsah

Arsenal je v balíku, ale Wenger pod palbou. Měl by prý víc utrácet

Fotbalový Arsenal je v zisku, přesto je trenér Arsene Wenger pod palbou fanoušků. Ti si představují, že by měl více utrácet a přivést do anglického klubu větší hvězdy. Wenger jen nevěřícně kroutí hlavou. „Je neuvěřitelné, že mě lidé kritizují za to, že je klub výdělečný,“ řekl francouzský trenér ve službách Londýňanů.

Foto: Sport.cz

Arséne Wenger, kouč Arsenalu

Článek

Londýnský Arsenal oznámil letos další parádní zisk, od loňského do letošního května vydělal 56 miliónů liber, v přepočtu zhruba dvě miliardy korun. Arsenal patří v otázce financí mezi předními kluby k „ufonům“. Bez dluhů se v současnosti neobejde prakticky žádný velkoklub, všichni shánějí peníze, kde se dá.

„Na ty, kteří prodělávají, se žádné výtky nesnášejí. Kritizujte je, ne mě. Vedu klub bezpečnou a zdravou cestou, ale vypadá to, že bych měl mít jiný přístup. Jako bychom byli v byznysu, kde je hlavní myšlenkou utrácet a prodělávat,“ rozčílil se Wenger v deníku Daily Mail.

Dodal, že lidé, kteří jej kritizují, vlastně ani neví, co chtějí. „Když budou hrát starší hvězdy, pak se zase mladí nedostanou na hřiště a nepředvedou, co v nich je. Člověk nemůže mít všechno, musí si vybrat svou cestu. Nikdo jiný na světě nedal šanci tolika hráčům na tak vysoké úrovni,“ dodal nahněvaný kouč.

Reklama

Související témata: