Hlavní obsah

Favorité vyhořeli: Čechova Chelsea s ManCity a Rosického Arsenal s West Brom

LONDÝN

Dva velcí favorité Premier League v sobotu vyhořeli. Vedoucí Chelsea s Čechem v brance prohrála ve šlágru 6. kola anglické ligy na hřišti Manchesteru City 0:1 a ztratila první body v domácí soutěži. Londýnští Kanonýři dokonce dostali na frak na domácím hřišti, když je zostudil podceňovaný West Bromwich Albion 2:3, ten vedl dokonce už tři nula.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Brankář Chelsea Petr Čech při zákroku

Článek

Obhájce titulu s Petrem Čechem v brance suverénně vyhrál úvodních pět zápasů se skóre 21:1, ale hned s prvním těžším soupeřem zaváhal. Zápas rozhodl v 59. minutě Argentinec Carlos Tévez.

Londýnský klub utrpěl druhou soutěžní porážku za sebou, protože ve středu vypadl ze 3. kola anglického Ligového poháru s prvoligovým nováčkem Newcastlem."Citizens", kteří pro změnu v poháru prohráli s West Bromwichem, navázali na minulý ročník Premier League, ve kterém porazili Chelsea v obou zápasech. V souboji italských trenérů tak domácí Roberto Mancini uspěl nad Carlem Ancelottim.

Jediná branka oboustranně opatrného zápasu padla po hodině hry z rychlého protiútoku. Nejlepší klubový střelec Tévez zakončil sólo přes půl hřiště přízemní střelou k tyči, na níž Čech "neměl nárok", a připsal si čtvrtou ligovou trefu v sezoně. Hostům, kteří v prvním poločase trefili břevno, citelně chyběl zraněný záložník Lampard.

Baggies zaskočili londýnské Kanonýry

Londýnský Arsenal po bezbrankovém poločase třikrát inkasoval a před 60 tisíci senzačně prohrál na domácím hřišti s West Bromwich Albion 2:3. Obě branky padly po chybách, obrany a dvou velkých kiksech brankáře Almunii. Dvě minuty po třetí brance hostí skóroval Nasri a stejný hráč minutu před koncem snížil na 2:3. Ani pětiminutové nastavení a drtivý tlak Kanonýrů už na stavu nic nezměnily.

Tomáš Rosický nastoupil do boje až po druhé inkasované brance v 56. minutě. Další český reprezentant, útočník WBA Roman Bednář, do zápasu nezasáhl.

Anglická fotbalová liga - 6. kolo:
Manchester City - Chelsea 1:0 (59. Tévez),
Arsenal - West Bromwich Albion 2:3 (Nasri 75., 90. - Odemwingie 50., Jara 52., Thomas 73.)
Birmingham - Wigan 0:0
Blackpool - Blackburn 1:2 (85. Phillips - 20. vlastní Adam, 90.+3 Emerton)
Fulham - Everton 0:0
Liverpool - Sunderland 2:2 (5. Kuijt, 64. Gerrard - 25. z pen. a 48. Bent)
West Ham United - Tottenham 1:0 (29. Piquionne).

Reklama

Související témata: