Hlavní obsah

Abramovič chce vyhrát s Chelsea všechno. Hlavně ale Premier League a Ligu mistrů

LONDÝN

Ruský finanční magnát a majitel londýnské Chelsea si nikdy nedělal malé cíle. A když se jeho týmu podařilo zívtězit v loňském ročníku Premier League, vyhlásil Abramovič letos poněkud smělejší cíle. Čech, Terry, Lampard a spol. mají vyhrát všechny soutěže. Svěřencům Carla Ancelottiho se tento plán naplnit nepodaří, Chelsea již vypadla v Carling Cupu. Hlavními cíly jsou však obhajoba titulu v anglické lize a premiérový triumf v Lize mistrů.

Foto: Archiv

Majitel Chelsea Roman Abramovič s rodinou

Článek

Třiačtyřicetiletý Abramovič vede londýnský klub od roku 2003 a jeden sen se mu stále nedaří naplnit. K zisku „ušatého poháru“ byl nejlbíže v roce 2008, kdy ve finále Ligy mistrů podlehla jeho Chelsea až po penaltovém rozstřelu Manchesteru United. Abramovič touží Champions League vyhrát v letošním ročníku.

A to i přesto, že v letní přestávce Abramovič příliš kádr trenéra Ancelottiho neposiloval. Ze známějších jmen přišel jen Jossi Benajun z Liverpoolu. Tým naopak opustili Joe Cole (Liverpool), Michael Ballack (Leverkusen), Juliano Belletti (Fluminense), Deco (Fluminense) a Ricardo Carvalho (Real Madrid).

„V létě jsme přišli o několik zkušených hráčů, ale získali jsme několik mladíků, kteří se, doufám, dokáží zapracovat do základního kádru,“ citoval The Sun kapitána Johna Terryho. Muže, jenž ve vzpomínaném finále 2008 podklouzl, svou penaltu neproměnil a z vítězství se radoval Manchester.

„Majitelova zpráva ze začátku sezóny zněla jasně: Chce vyhrát všechno,“ vyprávěl Terry. „A s hráči, které máme tady v Chelsea, očekává, že se jeho přání naplní,“ pokračoval stoper. „Nemůžeme si vybrat jako prioritu jednu nebo druhou soutěž. Nemůžeme si vybírat mezi vítězstvím v Premier League a Champions League,“ dodal Terry.

„Premier League je největším týmovým testem, protože je to nejlepší liga světa s těmi nejlepšími hráči. V nedávné době jsme dokazovali naši sílu, ale nedokázali jsme vyhrávat trofeje. Až teď jsme získali vítěznou náladu. Důležité bude, abychom si ji zachovali,“ přeje si devětadvacetiletý fotbalista. „Liga mistrů je důležitá soutěž, která nám stále uniká. Nyní ale máme trenéra, který už trofej pro vítěze Champions League vyhrál,“ dodal Terry.

Ačkoliv Chelsea ztratila šanci na vítězství v Carling Cupu, ve dvou nejsledovanějších soutěžích starého kontinentu si vede velmi dobře. V Lize mistrů jasně vede základní skupinu F, když zvítězila na půdě Žiliny a na Stamford Bridge porazila Marseille. V Premier League je Chelsea na první příčce s tříbodovým náskokem na druhý Manchester United. Třetí je Arsenal, který se v neděli v rámci 7. kola představí v londýnském derby právě na stadiónu Blues.

Reklama

Související témata: