Hlavní obsah

Manchester ztratil další body, tentokrát na hřišti Sunderlandu

LONDÝN

Fotbalisté Manchesteru United remizovali na hřišti Sunderlandu v 7. kole Premier League 0:0. Svěřenci Alexe Fergusona tak ztratili další body v boji o vedoucí příčku anglické nejvyšší soutěže. Na první Chelsea má Manchester manko dva body, Blues však mají nedělní zápas s Arsenalem k dobru.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Zklamaní fotbalisté Manchesteru United Nemanja Vidič (vlevo), Dimitar Berbatov (uprostřed) a Nani.

Článek

Po nepříjemné ztrátě bodů na hřišti Boltonu se chtěli fotbalisté Manchesteru United pokusit o nápravu na Stadium of Light, hřišti Sunderlandu. Proti papírovým předpokladům však byli mnohem aktivnějším týmem domácí fotbalisté. Už v 15. minutě mohl Černé kočky poslat do vedení Malbranque, který si naběl mezi stopery a šel sám na brankáře United. Van der Sar však míč za svá záda nepropustil.

I nadále byl Sunderland lepším týmem. Ještě v první půli nebezpečně vypálil Zenden, překonal holandského brankáře, ale míč trefil pouze tyč. Skóre mohl otevřít také v druhém dějství nejlepší střelec Sunderlandu Bent, který však ve stoprocentní příležitosti pálil vedle. Podobně si vedl na druhé straně Berbatov a oba týmy se nakonec rozešly po bezbrankové remíze. Manchester remizoval na venkovním hřišti už počtvrté.

Obrat se podařil fotbalistům Tottenhamu v utkání proti Aston Ville. Hosté vedli od 16. minuty po brance Albrightona. Kohouti však nakonec vybojovali všechny tři body. A největší měrou se o to postaral Rafael Van der Vaart, který nejdříve na konci první půle vyrovnal, aby vítězství Tottenhamu zařídil v 75. minutě.

První výhru v ligovém ročníku si připsali fotbalisté Evertonu, kteří zvítězili na hřišti Birminghamu 2:0. Český obránce Martin Jiránek zůstal na lavičce Birminghamu. Mezi náhradníky zůstali také hráči West Hamu Radoslav Kováč a Marek Štěch. Kladiváři remizovali 1:1 s Fulhamem. Na hřišti se neobjevil ani reprezentační útočník Roman Bednář, jehož West Bromwich remizoval s Boltonem 1:1.

Anglická fotbalová liga - 7. kolo:
Wigan - Wolverhampton 2:0 (65. Gomez, 86. Rodallega), Birmingham - Everton 0:2 (54. vlastní R. Johnson, 90. Cahill), Stoke - Blackburn 1:0 (48. Walters), Tottenham - Aston Villa 2:1 (45. a 75. Van der Vaart - 16. Albrighton), West Bromwich - Bolton 1:1 (78. Morrison - 64. Elmander), West Ham United - Fulham 1:1 (51. Piquionne - 33. Dempsey), Sunderland - Manchester United 0:0.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články