Hlavní obsah

Drogba opět katem Arsenalu, takže kouč Ancelotti se dočkal útěchy

LONDÝN

Alespoň nějaké útěchy se italskému kouči Chelsea Carlo Ancelottimu dostalo. Zamřel mu otec, takže na ostrovy se vracel až po sobotním pohřbu, v šlágru sedmého kola Premier League mu však jeho svěřenci dali možnost na smutek alespoň na chvíli zapomenout. Porazili totiž Arsenal 2:0 a svému soupeři už utekli o sedm bodů. O osudu střetnutí rozhodl jako již tradičně Drogba, který dal v jedenácti zápasech kanonýrům 13 gólů. Na druhou příčku tabulky se prodral Manchester City, jenž vyhrál nad Newcastlem.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Didier Drogba se raduje ze vstřeleného gólu.

Článek

Zatímco český gólman ve službách Chelsea Petr Čech se mezi tyče samozřejmě postavil, Rosického nechal trenér Arsenalu jen na lavičce mezi náhradníky a poslal ho na hřiště až na posledních dvacet minut. A to přesto, že kapitána Fábregase navzdory všem spekulacím k dispozici neměl... „Ta šance byla padesát na padesát, nakonec jsme ale nechtěli riskovat,“ vysvětloval Wenger.

Drogba? 11 zápasů, 13 gólů

Jeho tým decimovaný spoustou zranění i tak začal sebevědomě, takže hned v samém úvodu se Čech při dvou závarech v šestnáctce zapotil. A při příležitosti, do níž se dral Aršavin, zrovna tak. Jenže Chelsea začala postupně přidávat na tempu, zpřesnila kombinace a měla více ze hry. Pět minut před přestávkou si vzal slovo kat Arsenalu Drogba, jemuž se v zápasech s Kanonýry mimořádně daří. Zatím jim v Premier League nastřílel v deseti zápasech 12 branek a včera přidal třináctou. Cole mu naservíroval přihrávku a proti jeho biliáru, kdy míč putoval od tyče do sítě, neměl brankář Fabianski nárok.

Bomba Alexe výhru jistila

Po změně stran aktivita Arsenalu narostla, jenže rozhodnout mohla Chelsea. Anelka se po obrovské chybě hostujících stoperů dostal sám před bránu, ale ve vyložené šanci minul a polského gólmana nastupujícího místo zraněného Almunii nepřekonal. A když Cole gól přece jen dal, sudí ho pro ofsajd neuznal.

Arsenal se po příchodu Rosického vybičoval k závěrečnému náporu, šance na vyrovnání měl, jenže čtyři minuty před koncem nechytatelnou bombou z trestného kopu definitivně rozhodl Brazilec Alex, že body zůstaly na Stamford Bridge.

Manchester City udržel neporazitelnost

V utkání Manchesteru City s Newcastlem otevřel skóre trefou z penalty a pátým gólem v sezóně Argentinec Tévez a po vyrovnávacím gólu jeho krajana Gutierréze rozhodl těsně před koncem o výhře City střídající záložník Johnson. Manchester dík němu udržel domácí neporazitelnost. V tabulce mají Citizens na vedoucí Chelsea čtyřbodové manko.

Newcastle už po čtyřech minutách hry přišel o zraněného Ben Arfu, který opustil hřiště s kyslíkovou maskou po tvrdém zákroku Nigela de Jonga. Třiadvacetiletý Francouz byl s podezřením na zlomený kotník odvezen do nemocnice.

Krize Liverpoolu dál pokračuje

Krize  Liverpoolu pokračuje, neboť prohrál na domácím hřišti 1:2 s nováčkem z Blackpoolu a poprvé od září 1964 zakončí kolo na sestupové příčce. Blackpool si na Anfield Road vypracoval dvoubrankové vedení už v úvodní pětačtyřicetiminutovce, ve které se trefili Charlie Adam z penalty a Luke Varney. Liverpoolu, kterému se už v desáté minutě zranil útočník Fernando Torres, se povedl nástup do druhého poločasu a hlavičkou snížil Sotirios Kyrgiakos. Řecký stoper navíc mohl v posledních vteřinách z velké šance vyrovnat, ale hostující brankář Matt Gilks ho vychytal.

Anglická fotbalová liga - 7. kolo:
Manchester City - Newcastle 2:1 (18. Tévez z pen., 75. A. Johnson - 24. Gutiérrez), Liverpool - Blackpool 1:2 (53. Kyrgiakos - 29. Adam z pen. 45.+1 Varney), Chelsea - Arsenal 2:0 (40. Drogba, 85. Alex).

Reklama

Související témata: