Hlavní obsah

VIDEO: Fotbal v Anglii je tvrdý. Gomez udělal po zákroku protihráče salto ve vzduchu

WIGAN

Premier League je nazývána nejlepší fotbalovou ligou světa a zároveň i tou nejtvrdší. V 7. kole se o tom mohl přesvědčit Jordi Gomez z Wiganu, jehož brutálně sestřelil Karl Henry z Wolverhamptonu.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Běžela teprve jedenáctá minuta zápasu mezi domácím Wiganem a Wolverhamptonem, když se k balónu přihnali dva kohouti, kteří chtěli vybojovat míč pro své barvy. U balónu se nakonec objevil dříve Gomez, záložník Wiganu. O zlomek vteřiny později se přiřítil středopolař Wolves Henry a Gomeze podrazil tak, že Španěl udělal ve vzduchu přemet.

Rozhočí Lee Mason nezaváhal ani na chvíli a udělil hostujícímu kapitánovi červenou kartu. Gomez se později stal hrdinou zápasu. Na trávník se vrátil krátce po ošetření a v 65. minutě otevřel skóre utkání. Wigan nakonec zvítězil 2:0, druhý gól zařídil svou trefou Rodallega. „Ten zákrok vypadal opravdu děsivě, ale naštěstí jsem v pořádku,“ říkal Gomez po zápase.

Henry, jakmile spatřil v rukách sudího rudý kartón, se začal rozčilovat. Názor však později změnil. „Když jsem viděl, jak otřesný ten zákrok byl, uvědomil jsem si, že jsem dostal červenou kartu zcela po zásluze. Omlouvám se trenérovi i svým spoluhráčům. Ale musím se omluvit také fanouškům. Zvláště těm, kteří kvůli nám cestovali,“ prohlásil Henry, který bude za svůj zkrat pykat další tři zápasy pouze v hledišti.

Reklama

Související témata: