Hlavní obsah

Fotbalový kouč v Anglii dostal padáka během zápasu

CHICHESTER

Být fotbalovým trenérem je psychicky náročné povolání. Vyhazov od majitelů klubu totiž můžete dostat kdykoliv. Dokonce i přímo během mistrovského zápasu. To se přihodilo anglickému kouči Chichesteru Marku Poultonovi, jehož telefonní číslo vytočil ředitel klubu Gary Walker a oznámil mu, že v klubu končí.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Běžela druhá půle pohárového utkání mezi Chichesterem a Redhillem. Svěřenci Poultona vedli 2:1, když mu zazvonil mobilní telefon. Na displeji se objevilo jméno Gary Walker, ředitel klubu. „Omluvil se, že mě vyrušuje, a oznámil mi, že končím,“ vysvětloval pro Daily Mail Poulton. „Nemohl jsem tomu uvěřit. V klubu byl ale celou dobu totální nepořádek a zmatek - vlastně jsem rád, že jsem tam odsud pryč,“ dodal kouč.

„Navíc to přišlo v nejhorší možný čas. Jeden z mladých hráčů v kádru, Nathan Paxton, byl po zlomenině čelisti, lícní kosti a nosu převezen do nemocnice po srážce se soupeřovým brankářem,“ vzpomínal na svého zraněného svěřence.

Opařený trenér zůstal na lavičce do konce zápasu. Jeho svěřenci nakonec prohráli 2:4. Tým hrající krajskou soutěž Sussex County League převzal Poulton před začátkem sezóny a se svým týmem se pohyboval v horní polovině tabulky. „Ale musím přiznat, že jsem něco podobného očekával už od té doby, co jsem do Chichesteru nastoupil,“ naznačil, že v klubu nejsou nejlepší vztahy.

„Byl to nejméně profesionální a nejzmatečnější klub, v jakém jsem kdy působil. Lidi v něm nezajímá úspěch klubu, ale pouze profesionální zisk,“ dodal Poulton pro The Sun. Chichester City, který nedávno jmenoval nové představenstvo klubu, celou záležitost odmítl komentovat.

Reklama

Související témata: