Hlavní obsah

Detektivní zápletka: Rooney by mohl odejít z Manchesteru

MANCHESTER

Fanouškům fotbalového Manchesteru United vyrazil na čele studený pot: milovaný Roo by mohl z klubu odejít! V britských denících se tedy kromě nastavovaného skandálu s prodejem a blokováním koupě zadluženého Liverpoolu objevil další trhák: Wayne Rooney možná nepodepíše novou smlouvu na Old Trafford a Sir Alex se bude muset obejít bez svého zlobivého dítěte. Opravdu tak vyvrcholí tichá válka, kterou nyní mezi sebou tihle dva v poslední době vedou?

Foto: Darren Staples, Reuters

Útočník anglické fotbalové reprezentace Wayne Rooney

Článek

Čtvrteční list The Sun  se pokouší jako Sherlock Holmes rozplést záhadu několika slov, která Ferguson a Rooney utrousili. Podle manažera Manchesteru United nehrál 24letý ryšavý útočník kromě jiného i proto, že měl zraněný kotník. Jenomže kvalifikační utkání s Černohorci sehrál Wayne celé bez náznaku problémů. „Od začátku sezóny nemám s kotníkem sebemenší problém,“ cituje list Rooneyho slova.

Jak je to tedy? Cožpak si Ferguson vymýšlel, když novinářům líčil, že jeho někdejší oblíbenec nemůže hrát kvůli problémům s pravým kotníkem? Rooney jenom krčí rameny: „ Opravdu nevím, proč tohle Ferguson říkal.“ Že by se chtěl mstít za to, že manažer má na hráče jeho formátu velké nároky a pokles formy mu vyčítá zároveň s jeho eskapádami v osobním životě? Samozřejmě tisku neuniklo, že trenér zkritizoval Rooneyho jak za řádění na veřejnosti těsně před začátkem Premier League, tak za zálety s prostitukou.

Wayne Rooney s  koučem Alexem Fergusonem.foto: Reuters/Murad Sezer

Polepší si doma, nebo v cizině?

Současný kontrakt vyprší střelci United koncem sezóny. Britský tisk v této souvislosti připomíná, že od léta, kdy dostal Wayne návrh nové smlouvy, je ticho po pěšině. Kdo o ní nechce mluvit? Rooney nebo Ferguson? Nebo návrhy padly a vyrazily jedné či druhé straně dech? Zatím se spekuluje, že hráč bude nejspíš na platu chtít přilepšit z 90 000 na rovných 150 tisíc liber (asi 4,5 miliónu korun) za týden.

Kdyby ovšem smlouva na Old Trafford neklapla, určitě by Rooney neměl starosti o zaměstnání. Je již delší čas známo, že o jeho služby enormně stojí několik velkoklubů, které v klubové kase jistě potřebné peníze najdou. Například madridský Real, který věří, že by s jeho příchodem ožil i Cristiano Ronaldo, jsou přece na sebe zvyklí od Sira Alexe. Nadějím Španělů pak nahrávají i daňové zákony, které jsou k vysokým příjmům milosrdnější, než na britských ostrovech.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články