Hlavní obsah

Rooney už má Manchesteru dost. Chce pryč, jak jen to půjde

PRAHA

Do podobné situace jako David Beckham v roce 2003 se aktuálně dostala další z hvězd Manchesteru United Wayne Rooney. Skandály provázený útočník zcela ztratil přízeň kouče Alexe Fergusona a už nijak neskrývá, že chce Old Trafford co nejdříve opustit. A podobně jako Beckham by mohl zamířit do Realu Madrid, který o čtyřiadvacetiletého forvarda jeví eminentní zájem.

Foto: Darren Staples, Reuters

Průšvihář Wayne Rooney je dle všeho na odchodu z Manchesteru United.

Článek

Rooneyho reputace u Fergusona vzala definitivně za své po skandálu s dvojicí prostitutek, s nimiž podváděl svou těhotnou manželku Coleen. Manažer United poté Rooneyho načas stáhl ze hřiště s tvrzením, že má fotbalista obnovené zranění kotníku.

Zoufalý útočník ale minulý týden při kvalifikačním zápase anglické reprezentace v Černé Hoře přiznal reportérům, že zraněný nebyl. „Žádný problém s kotníkem jsem neměl,“ neodpustil si Rooney. A Ferguson jej za to nechal sedět 70 minut na lavičce při víkendovém duelu s West Bromwichem.

Rooney proto odmítl podle deníku The Guardian prodloužit smlouvu s United a v lednu chce pryč. „Vypadá to, že Wayne je odsouzen k odchodu. Nikoho by nikdy nenapadlo, kam to může dojít,“ citoval britský list The Mirror klubový zdroj.

A přestože Manchester na oficiální úrovni možný odchod Rooneyho popírá, ostrovní tisk spekuluje o eminentním zájmu José Mourinha a Realu Madrid. Španělský velkoklub prý již vyčlenil 50 miliónů liber a je ochoten pustit do Manchesteru Karima Benzemu, o nějž už loni stál Ferguson. „Získat Rooneyho se stalo pro prezidenta Peréze obsesí,“ cituje zdroj z Madridu The Sun.

Vypadá to na další notoricky známý příběh z Manchesteru. Kdokoliv se rozhádá s dlouholetým koučem klubu, balí kufry. Potkalo to Beckhama, kterého před odchodem Ferguson dokonce trefil kopačkou, kterou vzteky nakopl, stejně jako Nizozemce Jaapa Stama či Ruuda van Nistelrooije, odejít musel i Roy Keane. Zkrátka, odporovat siru Alexovi se nevyplácí...

Reklama

Související témata: