Hlavní obsah

Trenér Benítez zkritizoval vedení a bývalé majitele Liverpoolu

Trenér Interu Milán Rafael Benítez se pustil do kritiky vedení a bývalých majitelů Liverpoolu. Podle španělského kouče, který v anglickém klubu působil v minulé sezoně, právě oni můžou za nejhorší vstup do ligy v historii klubu. Benítez se do amerických obchodníků Toma Hickse a Georga Gilletta pustil jen pár dní poté, co zadlužený klub prodali společnosti New England Sports Ventures. "Ve Španělsku máme jedno pořekadlo: 'Bílá tekutina ve sklenici musí být mléko'," citovala Beníteze agentura AP.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Bývalý trenér Liverpoolu Rafael Benitez

Článek

"Co to znamená? Že po druhém místě v lize a zisku 86 bodů (v sezoně 2008/2009) se něco změnilo," uvedl s tím, že s klubem to začalo jít z kopce po nástupu Christiana Purslowa do funkce ředitele. "Vybrali si ho Američané a on změnil všechno, co jsme v minulosti dělali. Tam se stala chyba," dodal.

Padesátiletý Benítez v létě po šesti letech odešel z Liverpoolu, přesto si v neděli našel čas a sledoval derby s Evertonem, které jeho bývalý klub prohrál 0:2 a klesl na předposlední místo v tabulce. "Nechce se mi o tom moc mluvit. Je mi opravdu líto fanoušků, je mi jich skutečně moc líto," prohlásil.

Reklama

Související témata: