Hlavní obsah

VIDEO: Na legrácky je užije! Hráči Manchesteru United hrají fotbal v letadle

MANCHESTER

Fotbalová parta z Manchesteru United natočila reklamu pro turecké aerolinky, v níž si zahrál i Wayne Rooney, o jehož budoucnosti se na ostrovech v poslední době spekulovalo o sto šest. Reklama byla natočena před několika měsíci, ještě v době, kdy se ani v náznaku se nehovořilo o hráčově možném „rozvodu“ s United. To se nakonec nestalo, Rooney s United prodloužil smlouvu do roku 2015.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

A je po legraci, jako by říkal výraz kanonýra Wayna Rooneyho.

Článek

Když Rooney v závěru reklamního klipu z voleje napálí míč přes uličku přímo na hlavu Bobbyho Charltona, tak trochu to připomínalo podobný průšvih, k jakému se v současnosti schylovalo. Rooney totiž dlouho odmítal podepsat s United smlouvu, útočil na majitele slavného klubu kvůli tomu, že kádr dostatečně neposílili, a dokonce se pustil do křížku i s všemocným Alexem Fergusonem.

Zatímco v reklamním šotu jej na poslední chvíli zachránil pohotový gólman Edwin van der Sar, v reálném světě všichni dlouho věřili tomu, že Rooneyho dny v United jsou sečteny. Řešila se kanonýrova budoucnost, kterou britská média spojovala s bohatým Manchesterem City, Chelsea či Realem Madrid. Rooney ale nakonec vychladl a po pár těžkých dnech, kdy mu dokonce fanoušci vyhrožovali smrtí, pokud přestoupí do sousedního City, se rozhodl zůstat na Old Trafford.

Hravá a pohodová atmosféra spotu tak příliš nekorespondovala s nedávnou náladou ve slavném klubu. Spekulace o Rooneyho brzkém odchodu nijak nepřidaly jak fanouškům, tak vedení United. Kouč Ferguson dokonce v úterý potvrdil, že hráč hodlá brzy odejít, nad takovým rozhodnutím přitom kroutil hlavou. V pátek už bylo vše jinak, oba se na sebe usmívali, nešetřili vzájemnými lichotkami a přátelskými pózami pro fotografy.

Reklama

Související témata: