Hlavní obsah

Arsenal zdolal Citizens 3:0, Hernández vystřelil Manchesteru první výhru venku

LONDÝN

Fotbalisté Manchesteru City hráli téměř celý zápas s Arsenalem v oslabení, když už ve 4. minutě dostal červenou kartu belgický stoper Dedryck Boyata, a výsledkem byla porážka 0:3. Svými góly o ní rozhodli Samir Nasri, Alexander Song a Nicklas Bendtner. Tomáš Rosický naskočil do šlágru 9. kola anglické ligy v dresu Arsenalu na závěrečných 20 minut. Arsenal se v tabulce dostal na druhé místo právě před Manchester City i jeho městského rivala United.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Javier Hernández

Článek

Klíčový moment přišel záhy. Boyata na hranici pokutového území zastavil unikajícího Šammacha a rozhodčí bez váhání vytasil červenou kartu. Kartami nešetřil, jen v následující půlhodině napomenul pět hráčů za příliš tvrdé zákroky.

Arsenal přesilovou hru brzy využil zásluhou Nasriho. Ještě do pauzy mohl zvýšit kapitán Fábregas, ale neproměnil pokutový kop, který sám vybojoval. Pojistka přišla po gólu Songa a v závěru přidal třetí gól střídající Bendtner, který se vrací po zranění.

Manchester City tak přišel o šanci na páté vítězství za sebou, což by byl klubový rekord. Arsenal naopak udržel čisté konto poprvé po 15 zápasech a venku dokonce poprvé od ledna. Vyloučení soupeře však prý nebylo důvodem, proč vyhrál. "I kdyby měl Manchester 15 hráčů a my jedenáct, tak stejně vyhrajeme. Podali jsme velmi dobrý výkon a tři body jsme si zasloužili," prohlásil Fábregas.

Manchester United vyhrál ve Stoke

Fotbalisté Manchesteru United poprvé v sezoně zvítězili na soupeřově hřišti. Po předchozích čtyřech venkovních remízách dnes uspěli na půdě Stoke. O výhře 2:1 rozhodl pět minut před koncem mexický útočník Javier Hernández, který dal dva góly a v posledních čtyřech ligových zápasech skóroval čtyřikrát.

Manchester znovu nehrál nijak oslnivě a Stoke bylo dlouho aktivnějším týmem. Pak však nepohlídalo standardní situaci a Hernández hlavičkou zády k brance otevřel skóre. Devět minut před koncem sice Tuncay povedenou individuální akcí vyrovnal, jenže pak se znovu prosadil Hernández a opět skvěle zastoupil Wayna Rooneyho, který kvůli zranění stále chybí.

"Tohle vítězství bylo hodně důležité, protože už takhle máme na kontě hodně remíz a další by nám znovu zkomplikovala boj o titul," řekl pravý bek Manchesteru Gary Neville, který nastoupil ke svému 600. utkání v dresu United. Možná i proto k němu byl sudí shovívavý a v první půli mu neukázal druhou žlutou kartu, přestože mu k tomu Neville dal svými hrubými zákroky důvod. "Ulevilo se mi, že mě nevyloučil," přiznal.

Liverpool: Blýská se na lepší časy?

Náznak toho, že s novým vedením přichází i konec výsledkové krize, přinesli fotbalisté Liverpoolu vítězstvím 2:1 nad Blackburnem. Po druhém triumfu v sezoně však stále zůstávají kvůli horšímu skóre v pásmu sestupu.

O výsledku se rozhodlo mezi 48. a 53. minutou. Domácí poslal do vedení stoper Kyrgiakos, ovšem záhy bylo vyrovnáno po vlastním gólu Carraghera. Neuběhly ani dvě minuty a španělský kanonýr Torres zařídil Liverpoolu vítězství. Pro kritizovaného útočníka to byl první gól v klubovém dresu po téměř dvou měsících.

Anglie - 9. kolo
Manchester City - Arsenal 0:3 (20. Nasri, 65. Song, 88. Bendtner), Stoke - Manchester United 1:2 (81. Tuncay - 27. a 85. Hernández), Liverpool - Blackburn 2:1 (48. Kirgiakos, 53. Torres - 51. vlastní Carragher).

Reklama

Související témata: